6 maart 2014

Voorvertoning: Afbeeldingen bewerken met een zwart-wit effect

voorvertoning retina iconIn de Mac App Store zijn er honderden applicaties te vinden waarmee je eenvoudig foto's mee kunt bewereken. Een veel geliefd foto effect onder de amateur fotografen is het zwart-wit effect. Dankzij de vele applicaties kun je snel een foto omzetten naar een zwart-wit exemplaar.

Maar waarom zou je een extra applicatie installeren? Met de standaard voorvertoning applicatie in OS X is dit namelijk ook mogelijk. Via onderstaande stappen kun je snel een foto zwart-wit maken met behulp van voorvertoning applicatie.

• Open de gewenste foto('s) in Voorvertoning
• Navigeer naar de menubalk
• Selecteer de optie 'Extra's'
• Open de optie 'Pas kleur aan'

voorvertoningzw

Hier kun je bij de optie 'verzadiging' de schuifbalk volledig naar links plaatsen. Je zal merken dat de foto grijs verkleurd en alles zwart-wit wordt weergegeven. Met de overige schuifbalken kun je de foto verbeteren. Wil je meer een ouderwetse look, dan kun je de schuifbalk bij de optie 'Temperatuur' een beetje naar rechts verplaatsen. Extra diepte geef je met behulp van de opties 'Belichting' en 'Contrast'. Uiteraard kun je de overige opties ook gebruiken voor extra effecten, dit moet je vooral zelf een uitproberen.

Meer over Voorertoning kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!