5 maart 2014

iOS 7Apps die het iOS 7 zoom-probleem bij achtergronden oplossen

ios 7 icon retinaSinds de release van iOS 7 krijgen we regelmatig bericht van verontruste iOS gebruikers die hun eigen foto’s niet meer als achtergrond kunnen gebruiken voor het begin- of toegangsscherm.

Dit is te wijten aan het feit dat in iOS 7 Apple gebruik maakt van Parallax, een effect dat licht inzoomt op een afbeelding zodat deze mee kan bewegen met je iPhone. Veel gebruikers vinden dit een leuk effect, andere vinden het erg storend. Vorige week hebben we al aandacht geschonken aan dit onderwerp en tips gegeven hoe je dit kan vermijden. Als eerste kun je het Parallax-effect uitschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ zet de optie ‘Verminder beweging’ aan.

In sommige gevallen is dit nog niet genoeg en wordt de afbeelding toch nog vergroot. In dat geval kun je in de foto applicatie een schermafbeelding maken van de gewenste afbeelding en deze dan gebruiken als achtergrond. Helaas helpt dan voor sommige foto’s nog niet. Gelukkig zijn er in de iOS App Store een aantal applicaties terug te vinden die foto’s kunnen bewerken zodat deze als (Parallax) achtergrond gebruikt kunnen worden.

wallpaperfix

De eerste is Wallpaper fix, eenvoudig voeg je een afbeelding toe en kun je deze inzoomen. De stippellijn geeft het scherm aan en de afstand tussen de stippellijn en het kader is het parallax-effect. Als je ervoor zorgt dat de foto zich binnen de stippellijn blijft bevinden dan zal iOS 7 je afbeelding goed weergegeven als achtergrond. Vervolgens bewaar je de bewerkte foto in je filmrol en kun je daarna deze afbeelding gebruiken als achtergrond. Wallpaper fix is gratis of betalend (zonder reclame) te downloaden in de App Store.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreHelaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

nozoomapp

Mocht je liever niet willen inzoomen op de afbeelding dan bied #NoZoom de oplossing. Met deze gratis applicatie kun je eenvoudig een foto toevoegen en bewerken. Je kunt er dan voorkiezen om een kleur als achtergrond te kiezen met daarop de foto geplaatst of een wazige uitloop van je eigen foto dat zeker en vast een mooi resultaat oplevert. Op deze manier kun je jouw geliefde foto’s toch gebruiken als achtergrond, zonder dat je ze moet inzoomen.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!