5 maart 2014

OS X: Bestanden bewaren in een beveiligde notitie (sleutelhangertoegang)

icloud keychain sleutelhangerVia de sleutelhangertoegang applicatie in OS X kun je heel handig zoeken naar de wachtwoorden die je gebruikt op verschillende websites, applicaties en andere diensten op je Mac. Daarnaast kun je ook beveiligde notities aanmaken waarin je allerlei vertrouwelijke informatie kunt in bewaren.

Dit doe je door de Sleutelhangertoegang applicatie te openen via Programma’s ▸ Hulprogramma’s. Klik in de kolom op de categorie ‘Beveiligde notitie’ en met behulp van de de plus-toets kun je een nieuwe notitie aanmaken.

Je kan hier uiteraard een hoop tekst toevoegen, maar er is zelfs meer mogelijk. Je kunt namelijk ook afbeeldingen, pdf-bestanden en video’s toevoegen aan een notitie.

document-beveiligdenotitie

Dit doe je door het gewenste document tijdens het aanmaken of bewerken van een notitie te slepen naar de notitie. Deze wordt vervolgens toegevoegd en versleuteld bewaard. Via het overzicht van alle beveiligde notities kun je achteraf de notitie benaderen, hiervoor dien je het wachtwoord van je Mac in te voeren om hem te openen.

Meer over beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • Loek

  5 maart 2014 om 9:48

  Logisch maar jammer dat je hem dan alleen op je Mac kan zien.

 • APPLEHARRY

  5 maart 2014 om 10:33

  Niet in iCloud dus ? Dan liever beveiligd document (pages) in de cloud…..!!

 • maddriver371

  5 maart 2014 om 10:36

  Ik gebruikt voor al mijn wachtwoorden, inderdaad jammer dat het niet in de Cloud zit.
  Bedankt, APPLEHARRY voor de tip ik verander het meteen, kunnen ze in de VS ook mooi meelezen

 • Rapidamente

  17 november 2014 om 12:45

  Als je de verborgen notities vervolgens naar het mapje iCloud sleept, dan kun je ze op al je OSX apparaten openen in de cloud!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!