26 juni 2014

AT Holiday: Een foto passend maken met iResizer

iresizer-iconWanneer je net terug van vakantie komt dan wil je uiteraard onmiddellijk aan de slag met je foto’s om ze te bekijken, bewerken en te groeperen op je Mac. Tegenwoordig heeft iPhoto en de geïntegreerde foto-applicatie van iOS al een hele hoop bewerkingsfuncties. Toch missen we nog een goede oplossing voor eenvoudig het formaat van je foto aan te passen.

Met behulp van OS X app iResizer kun je eenvoudig een foto zodanig bewerken dat deze in ieder formaat past. Zo kun je snel van een normale foto een vierkant of 16:9 foto maken zonder dat dit ten koste gaan de foto. Wanneer je bijvoorbeeld een vierkant van een foto wil dan moet je al bepaalde delen van de foto verwijderen, iResizer is zo ontwikkeld dat deze de omgeving mee bewerkt zodat gewoon de hele foto in het vierkant past.

Niet alleen verkleinen werkt op deze manier, ook kun je een gewone foto bewerken tot een prachtige langwerpige foto. Ideaal om een prachtige coverfoto te maken voor Facebook (851x315). Klik op de onderstaande foto om het verschil te bekijken, de foto is bewerkt met iResizer.

iresizer1

Hoe werkt het? Start de iResizer applicatie op en open de foto die je graag wil bewerken. Klik op het groene bolletje in de navigatiekolom en kleur het belangrijkste gedeelte van de foto in. Standaard kun je dit inkleuren met het potlood (zie navigatiekolom), echter kun je er ook voor kiezen het gedeelte te markeren met behulp van een (veelhoekige) lasso. Heb je iets teveel gemaarkeerd, kun je dit met behulp van de gom verwijderen.

iresizer2

Zodra je hiermee klaar bent kun je in de knoppenbalk bovenaan klikken op ‘Wijzig grootte’. Hier heb je een keuze uit verschillende vooraf ingestelde formaten zoals 19:13, 16:9, 5:4, 1:1, enzovoorts. Daarnaast kun je ook een eigen volledig zelf bepalend formaat kiezen door handmatig de hoogte en breedte in te stellen. Druk op ‘OK’ om het formaat van de foto aan te passen, onmiddellijk start iResizer de bewerking en past je foto perfect aan naar het opgegeven formaat. Je zal merken dat het resultaat er mag zijn en je mooie foto’s als resultaat krijgt die je kunt opslaan.

iresizer3

Naast het formaat aan te passen kun je zelfs bepaalde gedeeltes, ruimtes, gebouwen of personen in de foto verwijderen. Hierdoor breng je bepaalde objecten of personen dichterbij elkaar en krijg je een mooiere foto. Dit kun je doen met behulp van de rode markering. Klik op het rode bolletje en markeer de plek op de foto die moet verdwijnen. Wijzig hierna het formaat (kan het originele formaat gewoon blijven) en laat iResizer het werk doen. Ons eigen voorbeeld hiervan kun je terug zien in onderstaande video.

iResizer is te downloaden voor €17,99 in de Mac App Store, maar tot en met morgenavond kun je hem downloaden voor slechts €1,79. Profiteer dus nu tijdelijk van deze spotprijs voor een heel handige applicatie.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


 • Loek

  27 juni 2014 om 10:04

  Zojuist programma gekocht. Maarreh, het ziet er niet uit. Blij dat ik geen 17 euro hieraan heb gespendeerd.
  Sorry Appletips maar voor mij persoonlijk is dit geen goede tip. Ben uiteraard zeer blij met de rest van jullie werk

 • David

  27 juni 2014 om 13:27

  @Loek Dat ben ik niet met je eens, de app is gemaakt om het formaat van foto’s aan te passen zonder dat dit ten koste gaat van de foto. Dat doet hij zeker en ook alleen maar dat. Appletips heeft dit duidelijk omschreven en getoond in hun foto’s en video, kortom geen kat in de zak. Ik ben wel tevreden over de app, ideaal inderdaad voor de facebook cover foto of om foto’s passend te maken voor bredere canvassen of schermen. top!

 • Mschell

  26 februari 2015 om 11:04

  Was ook wel geïnteresseerd in iResizer, maar blijkbaar is die niet meer beschikbaar in Mac App store België en Mac App store NL.

 • Ab

  12 september 2015 om 11:17

  Vreemd dat er geen alternatief wordt geboden nu iResizer niet meer via de Mac App store leverbaar is.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!