26 juni 2014

OS X: Het inloggen van een gebruiker versnellen

os x algemeenSommige, vooral oudere Mac's, kunnen af en toe wel eens erg traag opstarten. Vooral het proces na het inloggen kan voor sommige gebruikers erg lang duren. Dat is uiteraard vervelend en heeft meestal te maken met programma’s, tools en andere processen die tijdens het inloggen worden geactiveerd.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Dropbox die standaard tijdens het inloggen wordt geactiveerd zodat je deze onmiddellijk kunt gebruiken. Verder zijn er nog een hoop andere applicaties en tools die tijdens het inloggen op de achtergrond worden geactiveerd, via onderstaande stappen kun je bekijken welke deze zijn.

• Open Systeenvoorkeuren
• Navigeer naar ‘Gebruikers en groepen’
• Klik in de navigatiekolom op je Account
• Open vervolgens rechts het tabblad ‘Inloggen’

inloggenbeperken1

In deze lijst vind je alle applicaties, extensies en kleine tooltjes terug die worden geactiveerd tijdens het inloggen. Zeker wanneer je al enige tijd een Mac bezit en nog nooit deze lijst hebt gecontroleerd kunnen hier een hoop (onnodige) applicaties en extensies aanwezig zijn. Het is daarom aan te raden om wat je niet meer gebruikt te verwijderen. Zo wordt bijvoorbeeld de Google Chrome applicatie standaard tijdens het inloggen geactiveerd en verborgen (dit om de meldingen te kunnen weergeven). Mocht je een bepaalde applicatie zelden gebruiken dan kun je hem uit de lijst verwijderen. Selecteer hiervoor de applicatie in de lijst en klik op het min-teken.

inloggenbeperken2

Het heeft geen zin om de applicatie of extensie te verbergen (door deze aan te vinken), dit zorgt er namelijk alleen voor dat eventuele geopende vensters tijdens het inloggen worden verborgen zodat jij deze niet te zien krijgt. Verder is het ook aan te raden tijdens het afsluiten van je Mac de optie ‘Open vensters opnieuw bij opnieuw inloggen’ uit te schakelen. Hierdoor zal tijdens het inlogproces alle geopende vensters, applicaties en dergelijke niet opnieuw worden geopend.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!