21 oktober 2016

BasisEen Apple Watch gereedmaken voor verkoop

Apple Watch

Wanneer je een nieuwe Apple Watch koopt zullen er vast een aantal gebruikers zijn die hun oude Apple Watch verkopen. Voordat je de Watch gaat verkopen zijn er enkele stappen die je het beste kunt uitvoeren.

Uiteraard is het belangrijk dat alle persoonlijke gegevens en content worden verwijderd van je slimme horloge. Ook moet je de Watch loskoppelen van je Apple ID, iCloud en verwijderen uit je supportporfile. Volg onderstaande stappen om een geslaagde verkoop te garanderen.

Stap 1: Maak een reservekopie van je Apple Watch

Maak nog voor de laatste keer een back-up van je huidig Watch, op deze manier zullen zeker alle instellingen, applicaties, enzovoorts in de reservekopie staan. Deze kun je dan onmiddellijk terugplaatsen op je nieuwe Watch. De reservekopie van de Apple Watch bevindt zich in de reservekopie van je iPhone, zowel via iTunes als via iCloud. Je moet dus een reservekopie maken van je iPhone om alles te bewaren van je Apple Watch. Dit kan via Instellingen ▸ iCloud ▸ Reservekopie ▸ Maak nu reservekopie

Uiteraard kun je ook een reservekopie maken via iTunes, sluit je iPhone met behulp van de USB-kabel aan op je computer. Open iTunes, navigeer naar je iPhone en klik op 'Maak reservekopie'. Klik hier voor meer informatie over de reservekopie van de Apple Watch.

Bekijk ook: Apple Watch koppelen aan een nieuwe iPhone

Reservekopie maken van je iPhone

Stap 2: Koppel de Apple Watch los

Als je een reservekopie hebt gemaakt kun je de Apple Watch loskoppelen. Dit doe je via de Watch applicatie op je iPhone. Navigeer naar het tabblad 'Mijn Watch' en selecteer bovenin op je Apple Watch. Tik op de i-knop naast de Watch en kies voor 'Koppel Apple Watch los'. Bevestig de keuze nogmaals en vul het wachtwoord van je Apple ID. Tik nu op 'Koppel los'.

De Watch wordt nu losgekoppeld van je iPhone. Daarnaast wordt het activeringsslot en 'Zoek mijn Watch' uitgeschakeld. Let op, dit kan enige minuten in beslag nemen.

Apple Watch loskoppelen van iPhone

Stap 3: De Apple Watch volledig wissen

Nu kun je de Apple Watch volledig wissen. In de meeste gevallen gebeurt dit onmiddellijk bij het loskoppelen zoals in stap 2 staat omschreven. Wanneer dit niet het geval is kun je de Watch volledig wissen via de Instellingen op de Apple Watch zelf. Navigeer naar Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ tik op 'Wis alle inhoud en instellingen'. Volg de stappen om alles te wissen. Hierna is de Watch volledig gewist en als nieuw te gebruiken zonder dat het nog persoonlijke gegevens of content bevat.

Stap 4: Apple Watch verwijderen uit supportprofile, iCloud en Apple ID

Log in met je Apple ID op iCloud.com en navigeer naar 'Instellingen'. Scroll naar je apparaten en klik op je oude Watch. Naast de Watch in de kolom komt er een kruisje tevoorschijn, klik hierop om het apparaat definitief te verwijderen uit je iCloud.

Apple Watch verwijderen uit iCloud en Apple ID

Daarnaast moet je de Apple Watch ook loskoppelen van je Apple ID, dit doe je via deze webpagina. Log in met je Apple ID en navigeer naar 'Apparaten'. Selecteer je oude Watch en klik op 'Verwijder Apple Watch'. Vanaf nu zijn alle verwijzingen naar je oude Apple Watch verleden tijd.

Navigeer tot slot naar de supportprofile webpagina van Apple om je oude Watch te verwijderen. Klik hier om onmiddellijk de website te openen en log in met jouw Apple ID. Vervolgens zoek je naar het apparaat dat je wilt verkopen en verwijder je deze. Zie je de Watch niet? Dan is deze al verwijderd toen je deze hebt losgekoppeld van je Apple ID.

Stap 5: Maak je Apple Watch schoon

Het is een goed idee om de Apple Watch schoon te maken, zodat deze er weer als gloednieuw uit zal zien. Mocht je gebruikmaken van eventuele beschermfolie is het aan te raden om deze te verwijderen. Dit geeft namelijk de indruk dat je iets wilt verbergen. Daarnaast kun je het toestel het beste schoonmaken volgens de richtlijnen van Apple. Een groot pluspunt is dat je de originele doos nog in je bezit hebt en hier je Apple Watch samen met bijhorende accessoires in plaatst.

Apple Watch verkopen, eerste schoonmaken

Apple Watch bandjes en stalen Apple Watch schoonmaken

Apple Watch sport-bandjes en overige bandjes kun je schoonmaken met 'wondersponsjes' die je bij de plaatselijke drogist of discounter kunt aanschaffen. Hierdoor worden de bandjes weer zo goed als nieuw! Heb je een stalen Apple Watch dan kun je deze ook schoonmaken met een Cape Cod polijstdoekje. Hiermee kun je alle krasje op de behuizing verwijderen zonder de Watch te beschadigen (pas wel op met het scherm!).

Stap 6: Waar verkopen?

Als je wat geluk hebt kun je het slimme horloge verkopen in je familie-of vriendenkring, mocht dit niet het geval zijn kun je altijd je de Watch plaatsen op diverse verkoopwebsites zoals marktplaats of voor onze Belgische bezoekers is Kapaza aan te raden. Uiteraard kun je ook op eBay, Twitter, Facebook en andere websites je advertentie plaatsen.

Lees ook: Een iPhone, iPad of iPod touch gereedmaken voor verkoop

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


 • Cloverfield

  21 oktober 2016 om 13:23

  Stap 1 tot en met 3 gebeurt automatisch als je je Watch los koppelt.
  Het is hier weer veel tekst om niks maar ja dan heb je weer een artikel natuurlijk…

 • Wesley Fabry

  21 oktober 2016 om 14:05

  @cloverflied lees de eerste zin van stap 3 ;-) bovendien melden we dit voor al het niet allemaal automatisch gaat en achteraf er niet geklaagd wordt dat er geen recente reservekopie van is gemaakt. Niet zo negatief 😉

Een reactie toevoegen: