19 juli 2015

WATCHApple Watch: Fit worden met behulp van de Work-out app

Apple Watch icon voor work-out

Gezondheid en vooral bewust bewegen zijn toch één van de hoofdzaken op de Apple Watch, Apple wil ons in beweging brengen en eerlijk is eerlijk, het werkt! De Activiteit app op de Apple Watch en iPhone zorgen ervoor dat je de drie cirkels rond wilt krijgen op het einde van de dag.

Om deze vol te krijgen kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de Work-out applicatie. Wat deze applicatie precies doet en hoe je hem moet gebruiken lees je hieronder terug.

Zodra je de Work-out applicatie opent kun je verschillende oefeningen raadplegen, bijvoorbeeld: binnen/buiten lopen, binnen/buiten rennen, binnen/buiten fietsen, roeien, etc. Je hebt ook een andere-functie die gelijk staat aan alle overige 'sporten' die voorlopig niet voorkomen in de Work-out applicatie.

Overzicht van de work-out app

Je kiest een oefening en vervolgens kun je doelen instellen, zo kun je kiezen hoeveel calorieën je tijdens deze oefening wilt verbranden, maar ook kun een tijd- of afstandsdoel instellen. Liever geen doel? Dan kies je voor 'OPEN', tik op start en de work-out kan beginnen.

Tijdens de oefening zal de Apple Watch een aantal zaken (lees: voortdurend) registreren, je hartslag wordt de hele tijd gemeten, de afstand wordt bijgehouden, het aantal stappen, tijd, het tempo dat je (loopt, fietst, etc.) en de verbrande calorieën.

Apple Watch work-out app

Al deze items kun je tijdens de work-out raadplegen, activeer het scherm en veeg met één vinger van rechts naar links over het scherm. Op deze manier kun je bladeren door de verschillende items die we eerder hebben aangehaald.

Tijdens de work-out houdt de Apple Watch je op de hoogte wanneer je bijvoorbeeld één KM hebt gelopen, wanneer je halverwege je doel bent, enzovoort. Wil je de work-out stoppen of pauzeren? Dan dien je het scherm te activeren en met enige druk drukken op je scherm. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de work-out te stoppen of te pauzeren.

gegevens work-out app

Daarna kun je jouw behaalde resultaten bekijken en bewaren, vervolgens worden de gegevens gesynchroniseerd met de Gezondheid (iPhone) en Activiteit applicatie (Apple Watch en iPhone). Let wel op, de groene cirkel 'trainen' in de Activiteit applicatie wordt enkel aangevuld met de minuten waarbij je intensief bewogen hebt, rustig wandelen zal niet helpen, je hart zal toch iets sneller moeten pompen.Reacties


 • Mike

  19 juli 2015 om 12:19

  En dat voor een zondagmorgen…

 • Cindy

  19 juli 2015 om 12:37

  Op mijn iPhone staat geen “activiteiten applicatie”. Wel “gezondheid”, maar die bedoel ik (en jullie ook niet).
  Waar vind ik de activiteiten applicatie voor Iphone zodat ik deze kan matchen met m’n Apple Watch? Dank!

 • Wesley Fabry

  19 juli 2015 om 12:52

  @cindy die verschijnt automatisch zodra je de Apple Watch hebt gekoppeld aan jouw iPhone.. Zo niet, start dan de Activiteit app op je Apple Watch. Nog geen activiteit app op de iPhone? Herstart dan je Apple Watch en iPhone..

 • Cindy

  19 juli 2015 om 12:54

  Dank Wesley. Het kostte me een herstart van de iPhone om de app te krijgen. Vreemd, maar zolang het werkt ben ik gelukkig :-)!

 • Wesley Fabry

  19 juli 2015 om 12:57

  @cindy, super! Het kan zijn dat het bij het koppelen even iets niet goed ging, maar zoals vaak doet een herstart wonderen. Veel plezier met je Apple Watch, nog een handige tip dan: http://www.appletips.nl/apple-watch-de-activiteit-applicatie/

 • René

  21 juli 2015 om 10:11

  Geeft de Apple Watch de afgelegde afstand aan of komt dat alleen op de iPhone te staan? Er is volgens mij geen GPS aanwezig

 • Wesley Fabry

  21 juli 2015 om 10:26

  De Apple Watch geeft de afstand aan, hij gaat eerst kijken hoe groot je passen zijn en dit zal je afstand bepalen, ook in combinatie met de GPS-chip in je iPhone.

 • René

  21 juli 2015 om 13:57

  Dank je Wesley,Dan is het misschien toch een goed horloge om te gebruiken bij het hardlopen! Ik dacht dat je dan je iPhone mee moest nemen om de gelopen afstand te zien maar dat vind nogal een gedoe. De huidige borstband om je hartslag te registeren is niet prettig.

 • Wesley Fabry

  21 juli 2015 om 15:43

  @rene zoals je kan zien in de tip laat de apple watch verschillende waarden zien, de work-out app werkt ook zonder iPhone. Wel moet je die in de eerste week even meenemen zodat de Apple Watch je stappen etc leert. Daarna is hij nauwkeurig genoeg om alleen te gebruiken.

 • René

  22 juli 2015 om 12:24

  Ik ga hem zeker aanschaffen nu ik deze info heb. Dank hiervoor

 • Wesley Fabry

  22 juli 2015 om 13:42

  @rene graag gedaan, daarvoor zijn we er..

 • Henk

  23 juli 2015 om 0:14

  ik heb de apple watch al een aantal keren gebruikt voor hardlopen. De informatie is erg goed en onderweg prima af te lezen. Bij elke km krijg je een signaal. Ben er zeer tevreden mee. Een goed overzicht na beeindiging van de work-out met o.a. de gemiddelde hartslag. Met de volgende update van de apple watch (2.0) kun je ook aflezen wat je tijd per gelopen km is.

 • Hk

  25 juli 2015 om 16:46

  Tijdens hardlopen gaat het scherm uit.
  Hoe kan deze continue aanblijven ?

 • Ron

  12 augustus 2015 om 23:29

  Kan je na je workout ook je tempo per km zien? En zo niet kan je de app combineren met bijv runkeeper?

 • Wesley Fabry

  13 augustus 2015 om 9:08

  @hk Dat is niet mogelijk, dit is om batterij te sparen.

  @ron Dat is momenteel gek genoeg niet te zien, alleen het gemiddeld tempo. Op dit moment kun je work-out niet combineren met runkeeper, straks (watchOS 2 in het september) kun je wel runkeeper gebruiken voor work-out als ze dit inbouwen in hun app. Zo kun je dus een runkeeper work-out starten en alle gegevens worden gesynchroniseerd met activiteit en work-out. Bovendien (volgens Henk) kun je bij watchOS 2 aflezen wat je tijd per gelopen km is.

 • Hans

  6 september 2015 om 14:30

  Gek genoeg staat de gemiddelde snelheid, na een buiten wandel workout, in Feet en inches per uur. niet in km/h. Wordt wellicht bij de eerstvolgende update gecorrigeerd.

 • Robin Wilri

  9 maart 2016 om 12:35

  Beste,

  Desondanks mijn I Watch gekoppeld is aan de I Phone en de Activiteit-app actief op mijn horloge kan ik de app op mijn Phone niet starten, ik blijf de melding krijgen dat ik ze eerst moet configureren ???

  Bedankt,

  R

 • Wesley Fabry

  9 maart 2016 om 12:54

  @robin hoe lang heb je de watch al? Heb je jouw iPhone al eens geforceerd herstart? http://www.appletips.nl/de-meest-voorkomende-ios-problemen-oplossen-met-een-geforceerde-herstart/

 • Robin Wilri

  10 maart 2016 om 13:33

  Beste Wesley,

  Heb ze ongeveer 2 maanden nu.
  Geforceerd herstarten gaf ook geen resultaat.

  Bedankt,

  Robin

 • Wesley Fabry

  10 maart 2016 om 14:31

  Dat is vreemd, gelukkig heb je het recht om apple te contacteren, zou ik ook gelijk doen via http://www.apple.com/nl/support/contact/

 • Verhelst cindy

  24 juli 2016 om 15:45

  Kun je ook zien waar je gelopen hebt? Zoals op andere work out apps gr

 • Wesley Fabry

  24 juli 2016 om 16:19

  @cindy nu niet, maar vanaf iOS 10 en WatchOS 3 dit najaar wel 👍

 • Pepijn van Gestel

  22 februari 2017 om 16:02

  Ik heb een Apple Watch Series 2, incl. GPS dus. Nu gebruik ik de workout app voor buiten hardlopen alleen registreert hij het aantal gelopen meters niet als ik kies voor OPEN. Ik neem mijn telefoon niet mee met hardlopen. Iemand enig idee hoe dit kan?

 • Wesley Fabry

  22 februari 2017 om 21:00

  @pepijn, vreemd je kiest duidelijk voor lopen en bijvoorbeeld niet voor ‘andere’. Werkt het wel als
  Je een km-doel instelt?

 • Danielle

  11 juni 2017 om 10:45

  Ik zit nog in de oriënterende fase vwb de apple watch. Wat ik nog niet 123 kan vinden is of je de hardloopgegevens die je registreert met de watch ook kun uploaden naar een andere app. Kan ik ergens een voorbeeld zien van hoe de apple app werkt of betreft het hier de app gezondheid?

 • Wesley Fabry

  11 juni 2017 om 11:30

  @danielle dat kan zeker en werkt met de Activiteit app die beschikbaar komt als je een Apple Watch koppelt aan je iPhone. Hoe je de work out gegevens kunt raadplegen lees je hier: https://www.appletips.nl/gedetailleerde-informatie-workout/
  meer over activiteit app lees je hier: https://www.appletips.nl/tag/activiteit

 • Danielle

  11 juni 2017 om 11:49

  @Wesley dank je voor je snelle reactie. Zal het allemaal een goed doorspitten. Het zou fijn zijn wanneer ik een activiteit kan exporteren en uploaden naar bv strava. Dan heb ik alles bij elkaar staan, want daar staan al mijn activiteiten in tot nu toe.

 • Wesley Fabry

  11 juni 2017 om 19:29

  @Danielle Het kan zijn dat strava gegevens kan importeren uit Gezondheid, activiteit schrijft de gegevens namelijk ook in Gezondheid weg zoals hartslag, verbrande calorieën, gelopen afstand, etc.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!