29 juli 2014

OS X: Extra pagina’s/afbeeldingen toevoegen aan een PDF-bestand

voorvertoning retina iconWanneer je in het bezit bent van een Mac heb je helemaal geen ingewikkelde programma’s nodig om je PDF-bestanden te bekijken, beheren of bewerken. Via de standaard meegeleverde Voorvertoning applicatie in OS X kun je een hoop bewerkingen toepassen op PDF-bestanden.

Je kunt een PDF-bestand (standaard) openen in de Voorvertoning applicatie door er simpelweg op te dubbelklikken. Eerder omschreven we al hoe je het beste twee of meerdere PDF-bestanden kunt samenvoegen tot één bestand. De volledige uitleg over deze procedure kun je hier terugvinden op appletips. Het is ook mogelijk om extra pagina's of andere bestanden toe te voegen aan een PDF-bestand, hoe lees je hieronder.

• Open het PDF-bestand in Voorvertoning
• Navigeer naar de menubalk
• Klik hier op ‘Wijzig’
• Open de menuoptie ‘Voeg in’

pdf-bestand invoegen

Klik hier op de optie ‘Pagina uit bestand’. Vervolgens navigeer je binnen geopende Finder-venster naar het bestand dat je wil toevoegen (PDF of afbeelding). Selecteer deze en klik op de knop ‘Open’ om het bestand toe te voegen aan het geopende PDF-bestand. het bestand wordt automatisch toegevoegd achter de huidige weergegeven pagina.

Meer over Voorvertoning kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!