29 juli 2014

NieuwsApple lanceert nieuwe MacBook Pro Retina

macbook pro retinaGeheel onverwacht heeft Apple vandaag de Macbook Pro Retina voorzien van een kleine (vooral technische) update. De nieuwe MacBook is vanaf vandaag te koop en is weer sneller en beter geworden dan de voorgaande generatie. Zo beschikt de 15-inch versie standaard over een 2,2 of 2,5GHz i7 processor en 16GB RAM-geheugen.

Ook het 13-inch model is lichtjes aangepast, deze beschikt standaard over 8GB RAM-geheugen en een 2,6 of 2,8 GHz i5 processor. Voor de graphics wordt nog steeds gebruik gemaakt van de Intel Iris Pro.

macbookproretina14

De prijs van de nieuwe MacBook Pro's is ongewijzigd gebleven. Voor de goedkoopste MacBook Pro Retina betaal je nu €1.329,00 en voor de duurste ben je €2.529,00 kwijt. Opvallend heeft Apple nog geen afscheid genomen van de MacBook Pro (met superdrive en zonder retinascherm). Deze is op gebied van specificaties niet aangepast, echter is hij wel €100 goedkoper geworden.

Op dit moment heeft Apple alle Macs in 2014 voorzien van een update op de Mac Mini na. Dit zou kunnen betekenen dat Apple later dit jaar een nieuwe Mac Mini zal uitbrengen. Verder gaan ook de geruchten over een iMac met 4K-scherm en een MacBook Air Retina.

Meer info over de nieuwe modellen kun je hier terugvinden

Net een MacBook Pro Retina gekocht? Tot 14 dagen na de aankoop kun je hem (ondanks gebruikt) terugsturen. Meer info vind je hier terug, overigens moeten winkels deze retouroptie ook in acht nemen.Reacties


 • Ron

  29 juli 2014 om 12:37

  “lanceert nieuwe Macbook Pro Retina” lijkt mij een beetje overdreven. Volgens mij is er meer sprake van een (relatief kleine) update.

 • Wesley Fabry

  29 juli 2014 om 14:19

  @ron Uiteindelijk is het een nieuwe ten opzichte van de vorige :-)

 • brice

  2 augustus 2014 om 12:53

  de 13 inch bezig geen iris pro maar een iris…graag corrigeren aub

 • iDennis

  4 augustus 2014 om 9:59

  Ik vindt het nog steeds vervelend dat er geen infrarood ontvanger meer inzit voor het gebruik in combinatie met de Apple Remote. Nu moet ik Keynote Remote gebruiken om een presentatie te geven. En dat is niet fijn als je bij een presentatie van meer dan een uur met je iPhone moet staan zwaaien!

 • Raymond

  4 augustus 2014 om 19:51

  Ik wil mijn 2010 MacBook pro vervangen voor een nieuwe. Ik wil het liefst een 13″ model omdat deze wat makkelijker te vervoeren is.
  `In de winkel hebben ze alleen de 13,3 inch, 8G met 2,8 i5 processor.
  Ik ou graag de 16G willen, maar ik heb gegrepen dat je het geheugen niet kunt uitbreiden. Ik zou graag willen weten of de MacBook met 8G ook prima werkt of dat 16G eigenlijk wel een vereiste is.
  Ik werk er overigens alleen privé en zakelijk mee. (mail, brieven, excel etc)\

  Ik hoop snel een reactie te mogen ontvangen. Alvast mijn dank

 • Wesley Fabry

  4 augustus 2014 om 21:40

  @raymond het ligt eraan wat je ermee wilt doen. Bij foto-, muziek- en videobewerking kan 16gb een vereiste zijn. Ik heb bijvoorbeeld dezelfde die ze jou in de winkel aanbieden. Prima macbook voor dagelijkse en zakelijke handelingen. Meer info over de vernieuwde macbooks: http://appletips.nl/nbf6

  Heb je overigens meerkeuze en kun je hem volledig naar eigen wensen aanpassen.. Online = even goed en veilig als in de winkel kopen + meer mogelijkheden

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!