28 juli 2014

iOS 7iOS: Rode ogen in foto’s verwijderen

foto's logo 7 retinaEen foto van jezelf of een ander persoon met rode ogen is niet mooi. Het lijkt alsof je door de duivel bezeten bent en dat is uiteraard niet de bedoeling. Vaak treedt het rode-ogen-effect op wanneer je gebruik maakt van de led-flitser.

Daarom kun je deze beter niet gebruiken, tenzij het niet anders kan. Gelukkig heeft Apple de mogelijkheid in iOS ingebouwd om rode ogen handmatig te verwijderen op een zeer eenvoudige manier. Hoe? Lees je terug in onderstaande stappen:

• Open de Foto- applicatie
• Navigeer naar de foto met de rode ogen
• Open deze en tap op ‘Wijzig’

rode ogen

Tap vervolgens in de navigatiebalk onderaan op het oog-icon met een streep erdoor. Met behulp van deze optie kun je eenvoudig rode ogen verwijderen van de foto. Selecteer de optie en tap op het rode oog, iOS zoekt automatisch naar het rode oog en past deze onmiddellijk aan. Herhaal dit eventueel voor het andere oog en selecteer ‘Pas toe’ en daarna ‘Bewaar’ om de wijzigingen te voltooien en te bewaren.

Update: Sinds iOS 8 is het verwijderen van rode ogen enkel beschikbaar wanneer je een foto met flits maakt. Op al deze foto’s heb je de mogelijkheid om rode ogen te verwijderen.

Meer over Foto kun je hier terugvinden.







Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!