11 september 2016

iOS 10iOS: Snel tabbladen en pagina’s afsluiten in Safari

iOS safari icoon

In iOS Safari kun je verschillende manieren tabbladen afsluiten, dit kan zowel op de iPhone als iPad. Op de iPad is dit vrij eenvoudig en logisch. Open het tabblad en tik vervolgens op het kruisje om deze te sluiten.

Op de iPhone is het afsluiten van een tabblad minder vanzelfsprekend en moet je eerst op de twee vierkantjes tikken onderaan in de navigatiebalk. Een nieuwe weergave wordt geactiveerd met alle geopende pagina’s. Op de iPad kun je deze knop ook aantikken om alle geopende tabbladen weer te geven. Zodra de weergave actief is kun je op het kruisje tikken bij de verschillende tabbladen.

Veegacties gebruiken om tabbladen te sluiten in iOS Safari

Als je via bovenstaande methode de tabbladen hebt weergegeven kun je naast het kruisje ook vegen om deze af te sluiten. Veeg van rechts naar links over het tabblad om deze af te sluiten, op de iPad moet je het tabblad in principe kort naar links vegen en loslaten om deze ‘weg te gooien'.

tabbladen afsluiten in iOS Safari

Alle tabbladen in één keer afsluiten vanaf iOS 10

Vanaf iOS 10 is er nog een derde manier bijgekomen om geopende tabbladen of pagina’s af te sluiten. Tik enige momenten op de twee vierkantjes in de knoppenbalk tot er een pop-up menu verschijnt. Hier nu op ‘Sluit X tabbladen' om direct alle tabs in één keer af te sluiten.

Lees ook: Oplossingen voor een trage Safari in iOS

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: