28 november 2016

iOS 10iOS 10: Afmelden voor nieuwsbrieven direct via Mail

mail icon iOS

Iedereen kent het wel: je hebt je ooit ingeschreven voor een nieuwsbrief en nu krijg je steeds nieuwe e-mailberichten. Indien de e-mailberichten ongewenst zijn kun je jezelf afmelden via de mailing zelf.

We weten allemaal dat bedrijven liever willen dat je de mails blijft ontvangen en verstoppen de afmeld-knop vaak onderaan in de onduidelijke regels. Instanties zijn verplicht om een afmeld-link te plaatsen in de mailing, op de manier waarop zijn helaas geen afspraken gemaakt.

Snel afmelden op nieuwsbrieven vanaf iOS 10

Vanaf iOS 10 is het afmelden op nieuwsbrieven eenvoudiger dan ook. Omdat iedere nieuwsbrief moet voorzien zijn van een afmeld-link (unsubcribe-link) heeft Apple de mogelijkheid ingebouwd dit direct door iOS te regelen. iOS gaat opzoek naar deze link via een universele tag en kan zo je de optie bieden.

Nieuwsbrieven opzeggen en afmelden in iOS 10 Mail

Open een nieuwsbrief in de iOS Mail applicatie. Zodra er een afmeld-link volgens het juiste protocol is gevonden krijg je bovenaan de mail de volgende optie te zien: "Dit bericht is van een mailinglijst". Tik op de optie 'Zeg abonnement op' om je af te melden voor de nieuwsbrief.

iOS verstuurt direct de juiste informatie die gekoppeld zit aan de afmeld-link. In het volgende pop-up venster krijg je nog kort een overzicht te zien en kun je het opzeggen bevestigen. Als de optie niet wordt getoond houdt dit in dat het bedrijf achter de nieuwsbrief niet het juiste protocol gebruikt.

Lees ook: iPhone of iPad ontgrendelen met Touch ID i.p.v. drukken op thuisknop


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Bijgewerkt artikel, origineel van 16/09/16

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • Walter

  28 september 2016 om 6:17

  Na afmelden nieuwsbrief navolgende mail ontvangen;
  iOS Mail heeft deze e‑mail verstuurd om het abonnement op het bericht ‘Nieuwe collectie: grafische prints & retro kleuren’ op te zeggen

  Helaas was dit het begin van een extra probleem. Zeker iedere dag drie keer (van iedere afgemelde brief) ontvang ik nu mails met onleesbare tekst, soms met een onleesbare bijlage. Ik had liever 1 X per week mijn nieuwsbrief ontvangen. Kan ik de ‘afmelding’ ook ongedaan maken??

 • Erik

  8 december 2016 om 20:04

  ok ik heb veel last van ongewenste mails en inderdaad er bevind zich onderaan hun site een melding om zich uit te schrijven … maar dan kom ik in een situatie waarin er een ‘charta’ moet worden ingetikt en die blijkt dan nooit te kloppen ofwel komt er een ‘error-site’ melding!!!
  Wat nu gedaan ?

 • Erik

  8 december 2016 om 20:04

  die ‘charta’ moet natuurlijk een ‘chapta’ zijn

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!