19 april 2017

iOS: Betekenis van emoji’s laten uitspreken

In iOS is het mogelijk om teksten te laten uitspreken door je iPhone. Deze spraakfunctie is vooral bedoeld voor personen met een beperking, maar steeds meer mensen vinden de weg naar deze optie. Niet alleen is dit handig voor tekst, ook de betekenis van emoji's kun je hiermee achterhalen.

Wanneer je de 'spreek uit' functie activeert om een emoji te laten uitspreken krijg je een betekenis en omschrijving van de emoticon. Dat is niet alleen leuk, ook kun je er achter komen wat deze nu precies betekent.

De spraakfunctie (spreek uit) activeren in iOS

• Open de 'Instellingen' op je iDevice
• Tik op 'Algemeen' en vervolgens op 'Toegankelijkheid'
• Selecteer hier 'Spraak'
• Schakel de optie 'Spreek selectie uit' in

Verder kun je via deze instelling ook de snelheid bepalen van het uitspreken van de tekst. De schildpad staat voor traag en de haas staat voor snel. Meer informatie over de optie ‘Spreek scherm uit' vind je hier terug.

Betekenis van emoji's in iOS

Ga nu naar een tekst wat emoji's bevat of maak zelf een notitie met emoji's aan in de Noties applicatie. Selecteer nu de emoji's om de bewerkingsbalk te activeren. Tik eventueel op de driehoekjes tot je de optie 'Spreek uit' ziet en tik er op. iOS zal automatisch de geselecteerde tekst/emoji's uitspreken. Met de pauze knop kun je de gesproken tekst pauzeren. Gaat het te snel? Pas het dan in de instellingen aan via bovenstaande stappen.

Lees ook: Zoeken met behulp van emoji in spotlightReacties


  • Wim

    19 april 2017 om 19:08

    Zucht….foei..wat deze nu betekenTTTTT!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!