12 september 2017

NieuwsiPhone X vanaf 3 november beschikbaar voor €1159, alle info op een rij

Een echte verrassing was het niet, Apple heeft vandaag tijdens een speciaal event in het Steve Jobs Theater te Cupertino de volgende generatie iPhone aangekondigd. Apple lanceerde niet één maar drie nieuwe iPhones genaamd de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

De iPhone X (spreek je uit als iPhone 10) is het nieuwe high-end toestel van Apple vol met nieuwe technologieën en mogelijkheden. De smartphone is speciaal voor de 10e verjaardag van de iPhone in het leven geroepen en heeft een nieuw design. De iPhone 8 (Plus) is een update van iPhone 7 en bevat vooral intern verbeteringen, maar ook draadloos opladen en een glazen behuizing. Alle drie de iPhones zijn waterbestendig volgens de IP67-standaard (gelijk aan de iPhone 7).

iPhone X met een nagenoeg randloos 5,8-inch OLED-scherm

Over de iPhone X zijn de afgelopen tijd al een hoop details uitgelekt, deze zijn vrijwel allemaal door Apple bevestigd. Zo heeft de iPhone een totaal nieuw design gekregen met een nagenoeg randloos 5,8-inch Super Retina HDR OLED-scherm en vult vrijwel de gehele voorkant. Bovenaan het scherm vind je een inkeping terug (uitsnede) met daarin een dubbele TrueDepth-camera, speaker en zeer geavanceerde sensoren.

iPhone X design

Het OLED-scherm is energiezuiniger dan het vorige LCD-scherm en bevat True Tone. Met behulp van omgevingslich­­­­­­t­­­sensoren worden de kleuren en helderheid van het scherm automatisch aangepast op basis van het gedetecteerde omgevingslicht. Het scherm heeft een resolutie van 2436x1125 pixels en 458 ppi. Het nieuwe Retina OLED-scherm is 25% helderder en reflecteert minder. Bovendien bevat dit veel meer kleuren door het grotere kleurenbereik. De iPhone X is iets groter dan de iPhone 7, heeft een afmeting van 143,6 x 70,9 x 7,6 mm en weegt 174 gram.

Bekijk ook: Download nu de kleurrijke iPhone X wallpaper

Twee kleuren, glazen achterkant en draadloos opladen

De iPhone X komt beschikbaar in twee kleuren spacegrijs en zilver (stainless steel design). De voorkant van het toestel is altijd zwart en de achterkant is vervaardigd uit glas. Hierdoor is de iPhone niet alleen steviger, maar ook nog eens geschikt voor draadloos opladen. Het is een functie die standaard aanwezig is in de iPhone en maakt gebruik van de Qi standaard.

Kleuren iPhone X

Face ID vervangt Touch ID

De camera aan de voorkant is voorzien van een dual lens met geavanceerde AR-techniek, sensoren en meer. De dubbele camera kan dus niet alleen gebruikt worden voor selfies, maar ook om je iPhone te ontgrendelen, je indentiteit te bevestigen of voor AR (augmented reality).

Apple neemt definitief afscheid van de vingerafdrukscanner (Touch ID) en vervangt deze door gezichtsherkenning (Face ID). Net zoals met Touch ID kun je Face ID gebruiken om je iPhone te ontgrendelen, maar ook wachtwoorden invoeren of aankopen verrichten. De camera met 3D technologieën kan diepte zien en zo nauwkeurig je gezicht scannen.

Face ID iPhone X

Face ID werkt snel en accuraat, omdat deze diepte ziet en daar ook rekening mee houdt kun je de iPhone niet ontgrendelen vanaf een foto. Om Face ID te kunnen gebruiken moet je gewoon naar je iPhone kijken met open ogen en werkt zelfs met bril, pet of hoed op. De techniek is zo geavanceerd dat je de iPhone niet recht voor je gezicht moet houden. Wanneer je deze in de hand hebt of op tafel ligt en naar beneden kijkt is dit al voldoende. 's avonds of 's nachts Face ID gebruiken is geen probleem, de gezichtsherkenning werkt namelijk in het donker via infrarood. Meer over Face ID en het activatie proces hebben we uitgebreid uitgelegd in deze Face ID activatie tip.

Thuisknop wordt vervangen door veegbewegingen

Omdat de volledige voorkant van de iPhone X uit een scherm bestaat heeft Apple geen plek meer voor de traditionele thuisknop. Deze wordt daarom vervangen door veegbewegingen. De werking is als volgt: wanneer je een app opent kun je het beginscherm raadplegen door kort met één vinger omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm. Op deze manier kun je ook je iPhone ontgrendelen

iPhone X dock

De appkiezer kun je raadplegen door omhoog te vegen met één vinger vanaf de onderkant van het scherm en te pauzeren halverwege. Wisselen tussen apps kun je ook doen door naar links te vegen onderaan het scherm. Het bedieningspaneel is verplaats naar de rechterbovenhoek, door hier omlaag te vegen heb je toegang tot de snelkoppelingen. Je iPhone-scherm activeren kun je door deze naar je toe te brengen of te dubbel tikken. Toegankelijkheidsopties kun je waarschijnlijk op de iPhone X koppelen aan de aan/uit-knop of volume-knoppen.

Nieuwe aan/uit-knop met verschillende functies

De aan/uit-knop op de iPhone X is vervangen door een nieuwe knop. Deze is iets groter en kan voor verschillende doeleinde gebruikt worden. Een druk op de knop vergrendeld de iPhone, door de knop 3 seconden ingedrukt te houden zal Siri geactiveerd worden. Druk tweemaal voor Apple Pay en Wallet en houdt de aan/uit-knop samen met de volume-knop omhoog ingedrukt om SOS-noodmelding te starten. Via de toegankelijkheidsopties kun je het gedrag en snelheid van drukken aanpassen. Het uitschakelen van je iOS-toetstel kan vanaf iOS 11 via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Zet uit of door de iPhone 5 seconden lang in te drukken.

Meer AR (augmented reality) en Animoji

Zowel de voor- als achtercamera zijn voorzien van twee lenzen met geavanceerde 3D technologie, dit houdt in dat beide camera's diepte kunnen zien en daarom uitermate geschikt zijn voor AR (augmented reality), klik hier voor meer info over AR. Er zijn al apps in ontwikkeling die de camera kunnen gebruiken om zaken op te meten, de iPhone X kan dit nog nauwkeuriger en kan perfect afstanden berekenen.


klik/tik om de animatie te bekijken

Nog een mooi voorbeeld van de AR-technologie zijn de nu al legendarische Animoji's. Dit zijn 3D modellen van bestaande emoji's die je zelf een expressie kunt geven aan de hand van je gezichtsuitdrukking. Zo kun je de eenhoorn, kat, drol, hond, panda, robot, varken, kip, konijn, vos, alien en aap omtoveren tot een persoonlijke animatie. Deze kan worden uitgebreid met een geanimeerd hartje.

De Animoji's zijn te gebruiken in iMessage en de werking ziet er als volgt uit: je kiest een karakter en vervolgens spreek je een bericht in. De TrueDepth-camera wordt geactiveerd en je gezichtsuitdrukkingen worden geregistreerd en vervolgens omgezet naar de Animoji waardoor het lijkt dat deze de tekst uitspreekt. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van meer dan 50 herkenningspunten die hier te bekijken zijn. Ook kun je op deze manier je eigen persoonlijke animoji-stickers maken met een eigen expressie.

Verticale dubbele camera met Portrait Lighting en 4K 60fps

De dubbele camera op de achterkant is verticaal geplaatst en is voorzien van portretmodus met een nieuwe functie genaamd Portrait Lighting (voorlopig in beta). Dit zijn verschillende lichtfilters die de portretmodus naar een professioneel niveau moeten brengen. Zo heb je de keuze uit: Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono en Studio Light. Omdat de camera aan de voorkant nu ook een dubbele lens bevat kun je ook met deze camera portert-foto's maken. Tot slot kan de nieuwe iPhone 4K filmen met 60fps of een 1080p slowmotion-video maken met maximaal 240fps.

iPhone 8 A11 BIONIC

Sneller dan ooit, langere batterijduur

De iPhone X is opmerkelijk sneller geworden dan zijn voorgangers, dit komt door de nieuwe A11 Bionic processor met Neural engine die het mogelijk maakt om minder complexe taken energie-efficiënt uit te voeren. De A11 Bionic zal ervoor zorgen dat er betere performance en graphics kunnen worden neergezet, vooral belangrijk voor AR en Face ID. Dankzij het OLED-scherm is de iPhone energiezuiniger dan ooit zou de batterijduur ongeveer 2 uur langer mee gaan de iPhone 7. De iPhone X heeft ondersteuning voor snelladen (vereist een 29‑W A1540, 61‑W A1718 of 87‑W A1719 USB-C-lichtnetadapter (MacBook) en USB naar Lightning-kabel) Hierdoor kun je van 0-50% gaan in slechts 30 minuten.

iPhone X vanaf 3 november beschikbaar

De iPhone X is te koop vanaf 3 november september in Nederland en België. Op 27 oktober kun je de nieuwe iPhone vooruitbestellen. De iPhone X komt beschikbaar in twee kleuren zilver en spacegrijs. Voor de opslag kun je kiezen tussen 64 en 256 GB.

iPhone X 64GB: €1159
iPhone X 256GB: €1329

Klik hier voor meer informatieReacties


 • Dennis

  12 september 2017 om 22:38

  Ze zijn niet goed bij Apple 1100 tot 1300 voor een phone, voor die prijs heb je een MacBook air en bijna pro zelfs.

  Het had pas een klap voor Samsung enzo geweest als ze de iPhone 8 prijzen kregen, komt Samsung aan note 8 voor 1000 dollar en Apple iPhone X vanaf 800 euro.

 • Nick Seamore

  12 september 2017 om 23:03

  Met een Macbook kun je niet bellen en de innovatie is vele malen groter om alles in zo’n klein apparaat te krijgen. Vandaar de hoge prijs. Ik ben in ieder geval al van de partij voor de X alleen de kleur nog kiezen.

 • Bas

  12 september 2017 om 23:14

  Va prijs US $ 999,– is vlg mij ca €. 840.– en geen € 1.100,–. Ik ben blijde dat ik aandelen Appl heb.

 • Maarten

  13 september 2017 om 6:29

  Ik ben blij dat ze er een fatsoenlijke prijs voor vragen i.t.t. tot Samsung die producten voor kostprijs op de markt brengt, wat ten koste gaat van de mensen die hem in elkaar zetten in de fabriek.

 • Lambert

  13 september 2017 om 7:39

  Ik begrijp dat innovatie en materialen geld kosten mbt de iPhone X. Maar ik vrees dat De meerderheid deze Phone niet zal kunnen betalen en dat dit uiteindelijk verlies zal opleveren voor Apple.

 • Theo

  13 september 2017 om 7:58

  Erg duur, ga ook kijken wat het verschil tussen de iPhone 8 tov de LG V30 verschilt.
  Deze laatste schijnt het Engelse merk quad DAC en B&O soundsystem aan boord te hebben en kost 800 euries zeer benieuwd schijnt heel goed te zijn. Zie test!
  Alleen Android besturing weet niet of dat mij aanstaat namelijk al jaren Apple gewend.

 • Pedro

  13 september 2017 om 10:24

  Toch de vraag waarom deze 1159 euro gaat kosten. Het is de moeite om naar the USA te vliegen om er eentje te halen. Toch evendik 300 euro goedkoper zoals BAS al schreef. Of gewoon bij een tussenpersoon in de USA bestellen en laten opsturen….

 • Ralph

  13 september 2017 om 11:55

  Met de iPhone X heeft Apple eindelijke weer de meest “luxe” iPhone als paradepaard. Simpelweg lang niet iedereen zal of kan een dergelijk toestel aanschaffen dus eindelijk weer een meer unieke Smartphone die alles heeft wat je ervan van mag verwachten. Vooral iPhone 7 bezitters zullen deze telefoon gaan kopen! De iPhone 8 is meer een goede opvolger voor iPhone 6S bezitters. Apple zet dit marketing technisch en strategisch goed neer.

 • Wesley Fabry

  13 september 2017 om 11:58

  Ieder jaar is de wisselkoers een discussiepunt, er komt veel meer bij kijken dan alleen maar de huidige dollar/euro-koers. Bovendien is de dollar prijs exclusief tax, dan nog is het verschil groot. Daarnaast is Gouda kaas in het buitenland ook duurder, Apple blijft een Amerikaans product en is daarom vaak goedkoper daar.

  @Ralph helemaal mee eens 👍 echt voor de liefhebber. Alleen zal de iPhone X volgend jaar wel het standaard design worden voor de nieuwe iPhone en verdwijnt het vertrouwde iPhone 7/8 design (vermoedelijk).

 • Lambertus

  13 september 2017 om 12:23

  Ik begrijp dat Ralph een grote Apple fan is. Ook ik moet bekennen dat ik een Apple gebruiker ben van het eerste uur (midden jaren ’80). Heb tegelijkertijd ook met Windows pc’s en telefoons gewerkt. Momenteel gebruik ik alleen nog Apple producten. Toch moeten we ook realistisch blijven. De toekomst zal leren of de nieuwe iPhone net zo goed zal verkopen als in het verleden. Persoonlijk vind ik de nieuwe iPhone eigenlijk te duur als ik eerlijk ben.

 • Harold

  13 september 2017 om 15:43

  Is toch kolder dat je in Euro’s 390 meer betaald voor een iPhone X 256GB dan in de US? Ze zijn hier in Europa helemaal gek geworden. Ik ga er wel een kopen in de US, dan heb ik er ook nog een gezellig weekendje NY erbij voor dat geld.

 • Wesley Fabry

  13 september 2017 om 16:14

  Vergeet dan de douane in Nederland niet en de aangifte van 21% BTW

 • Jan Willem

  14 september 2017 om 11:33

  @Wesley Geen probleem met de douane en 21%BTW. Je moet het toestel gewoon in je zak steken alsof het je eigen (gebruikte) is. Als je perse het doosje etc. wilt houden kun je die gewoon op de post doen naar Nederland.

 • Ruud Smulders

  15 september 2017 om 7:15

  De iPhoneX gaat €1159 kosten.
  Of gratis bij een 12-jarig T-mobile abonnement à €164 per maand, incl 82kb data, 20 belminuten en 3 sms’jes.

 • Dj

  15 september 2017 om 16:56

  @Ruud Smulders Hahahaha, goeie! 👍

 • John

  17 september 2017 om 7:33

  Bij Vodafone iPhone X 64gb. 300,00 aanbetalen en dan 54,00 p. Mnd met 20 GB data. Onbeperkt bellen en sms. Valt mee dus. Ik ga er voor.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!