10 september 2017

iOS 11: Face ID activeren en gebruiken op een iPhone X

Face ID

De iPhone X is voorzien van een TrueDepth-camera met gezichtsherkenning. Met behulp van deze techniek kun je de iPhone ontgrendelen, aankopen verrichten in de iTunes en App Store en wachtwoorden invullen in Safari.

Face ID vervangt volledig Touch ID en is eenvoudig in gebruik. Zodra je de gezichtsherkenning hebt ingesteld kun je overal in iOS je gezicht scannen om toegang te krijgen tot bepaalde opties of je iPhone zelf. Wanneer je bijvoorbeeld een aankoop wil uitvoeren krijg je een melding te zien, wordt je gezicht gescand en kun je de aankoop bevestigen.

Face ID activeren op een iPhone X

• Open Instellingen
• Navigeer naar Face ID en toegangscode
• Tik op 'Activeer Face' (Enroll Face)

Face ID activeren op iPhone x iOS 11

Het activatieproces wordt geopend en tik op start, de camera wordt geactiveerd en je krijgt een cirkel met streepjes te zien. Beweeg nu langzaam je hoofd zodat de camera je volledige gezicht kan scannen. De cirkel zal worden voltooid en wordt groen wanneer de scan geslaagd is. Tik daarna op volgende om Face ID in te activeren. Via Instellingen ▸ Face ID en toegangscode kun je kiezen waarvoor de gezichtsherkenning gebruikt mag worden, zoals iPhone-ontgrendeling.

Lees ook: Alles over de compleet vernieuwde App Store in iOS 11Reacties


 • Avus

  10 september 2017 om 10:31

  Hoe zit dat met brildragers is daar al iets over bekend. Wordt de bril mee gescand of moet je iedere keer je bril afzetten wat natuurlijk niet handig is.

 • Wesley Fabry

  10 september 2017 om 10:34

  @Avus daar is helaas nog niets over bekend, maar vermoedelijk wordt daar wel rekening mee gehouden. Apple kennende hebben ze daar vast een oplossing voor bedacht.

 • Avus

  10 september 2017 om 10:58

  @Wesley bedankt voor je antwoord. Afwachten dus, nog maar een paar dagen.

 • Kor

  10 september 2017 om 19:08

  Helaas, het werkt niet met mijn iPhone. ;-)

 • Ruud

  10 september 2017 om 22:19

  En wanneer je dat helemaal niet wilt gebruiken maar gewoon met een thuisknop wil inloggen? Ik ben geen halve zool die steeds mijn telefoon voor mijn gezicht gaat houden om in te loggen. Hoop echt dat er alternatief is.

 • Wesley Fabry

  11 september 2017 om 10:55

  @Ruud Face ID is net zoals Touch ID niet verplicht, je kunt gewoon alleen een toegangscode gebruiken of zelfs geen (niet aan te raden). Daarnaast zal je de iPhone (waarschijnlijk) niet vlak voor je gezicht moeten houden, gewoon in de hand naar beneden kijkend is al voldoende.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!