12 september 2017

NieuwsApple kondigt iPhone 8 en iPhone 8 Plus aan

iPhone 8 (plus) camera

Apple heeft de iPhone 8 en iPhone 8 Plus aangekondigd, beide telefoons zijn de opvolger van de iPhone 7 en hebben nagenoeg hetzelfde design. Zo heb je nog steeds de keuze tussen een 4,7-inch of 5,5-inch scherm en is de voorkant van de telefoons gelijk gebleven. De achterkant daarentegen is voorzien van glas wat draadloos opladen mogelijk maakt.

Verder heeft de iPhone 8 (Plus) een A11 Bionic processor, deze is 25% sneller dan de A10-chip en krachtig dan ooit. Het scherm van de iPhone 8 (Plus) is voorzien van True Tone. Met behulp van omgevingslich­­­­­­t­­­sensoren worden de kleuren en helderheid van het scherm automatisch aangepast op basis van het gedetecteerde omgevingslicht.

iPhone 8 plus

Verbeterde camera en Portrait Lighting

De camera van zowel de iPhone 8 als de Plus hebben een kleine upgrade gekregen met onderander een nieuwe kleurenfilter en geoptimaliseerd voor AR (augmented reality). Ook is voor de 8 Plus Portrait Lighting (voorlopig in beta) toegevoegd. Dit zijn verschillende lichtfilters die de portret-modus naar een professioneel niveau moeten brengen. Zo heb je de keuze uit: Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono en Studio Light. Daarnaast kan de iPhone 8 (Plus) filmen in 4K met 60fps en slowmotion 1080p met maximaal 240fps. Verder beschikt de iPhone 8 over nieuwe speakers die 25% luider zijn dan de iPhone 7 en een beter bastoon hebben.

Draadloos is de toekomst

De iPhone 8 (plus) beschikt over bluetooth 5 zodat de nieuwste generatie draadloze accessoires uitermate functioneren op de iPhone. Eindelijk kun je jouw iPhone draadloos opladen dankzij de standaard Qi-inductielading. Dit houdt in dat veel draadloze Docks gebruikt kunnen worden om de iPhone op te laden. Zo kun je het Dock van Belkin gebruiken of zelfs de draadloze accessoires van IKEA. Tot slot heeft de iPhone 8 (plus) ondersteuning voor snelladen (vereist een 29‑W A1540, 61‑W A1718 of 87‑W A1719 USB-C-lichtnetadapter (MacBook) en USB naar Lightning-kabel) Hierdoor kun je van 0-50% gaan in slechts 30 minuten.

iPhone 8 draadloos opladen

iPhone 8 (Plus) vanaf 22 september beschikbaar

De iPhone 8 (Plus) is samen met speciaal ontworpen cases en accessoires te koop vanaf 22 september in Nederland en België. Vanaf 15 september kun je de iPhone vooruitbestellen (pre-order). De iPhone 8 komt in drie verschillende kleuren beschikbaar: zwart, zilver en goud. Voor de opslag kun je kiezen tussen 64 en 256 GB.

iPhone 8 4,7-inch 64 GB = € 809
iPhone 8 4,7-inch 256 GB = € 979
iPhone 8 Plus 5,5-inch 64 GB = € 919
iPhone 8 Plus 5,5-inch 256 GB = € 1089

Klik hier voor meer informatie

Op zoek naar een goedkoper alternatief? Als je niet de nieuwste iPhone hoeft hebben dan kun je ook kiezen voor een refurbished iPhone.Reacties


 • Dennis

  12 september 2017 om 22:39

  Te duur vind ik ik blijf nog lekker bij mijn iPhone 6, hij mag zijn geld opmaken tot die geen ipdates meer krijgt.
  Ik kan het wel betalen ik wil het niet er voor neerleggen, ik kijk wel weer over 2 jaar ofzo als de 6 geen updates meer krijgt.

 • Theo

  13 september 2017 om 6:47

  Erg veel geld, ondanks dat ik een Apple fan ben, sla ik deze ronde mooi even over.
  Mijn huidige iPhone 6 werkt namelijk nog als een speer!
  Vraag me wel af waar dit gaat eindigen qua prijsstelling want zo is het straks niet meer leuk om nog wat van Apple te kopen.
  Hopelijk blijven er in de toekomst nog wel mid-range prijzen voor Apple producten voorhanden, anders haak ik op een gegeven moment af, jammer maar helaas.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!