Keynotes

NieuwsSamenvatting iPhone-event 2017: iPhone X, iPhone 8, AirPower en meer aankondingen

apple logo

Gisteren tijdens een speciaal event in het Steve Jobs Theater te Cupertino heeft Apple een hoop nieuwe producten, diensten en technologieën aangekondigd. Zo is de nieuwste generatie iPhone aangekondigd, maar ook de Apple Watch series 3 en Apple TV 4K. De grootste aankondiging is uiteraard de iPhone X die vanaf 3 november beschikbaar is (pre-order vanaf 27 oktober).

Naast producten heeft Apple ook een hoop nieuwe technologieën aangekondigd zoals Face ID, Portrait Lighting, hartslag monitor in watchOS 4 en uitmuntende beeldkwaliteit voor de Apple TV 4K. In deze samenvatting sommen we alle feiten in het kort op en leggen we enkele nog niet besproken opties en producten uit.

NieuwsiPhone X vanaf 3 november beschikbaar voor €1159, alle info op een rij

Een echte verrassing was het niet, Apple heeft vandaag tijdens een speciaal event in het Steve Jobs Theater te Cupertino de volgende generatie iPhone aangekondigd. Apple lanceerde niet één maar drie nieuwe iPhones genaamd de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

De iPhone X (spreek je uit als iPhone 10) is het nieuwe high-end toestel van Apple vol met nieuwe technologieën en mogelijkheden. De smartphone is speciaal voor de 10e verjaardag van de iPhone in het leven geroepen en heeft een nieuw design. De iPhone 8 (Plus) is een update van iPhone 7 en bevat vooral intern verbeteringen, maar ook draadloos opladen en een glazen behuizing. Alle drie de iPhones zijn waterbestendig volgens de IP67-standaard (gelijk aan de iPhone 7).

NieuwsApple kondigt iPhone 8 en iPhone 8 Plus aan

iPhone 8 (plus) camera

Apple heeft de iPhone 8 en iPhone 8 Plus aangekondigd, beide telefoons zijn de opvolger van de iPhone 7 en hebben nagenoeg hetzelfde design. Zo heb je nog steeds de keuze tussen een 4,7-inch of 5,5-inch scherm en is de voorkant van de telefoons gelijk gebleven. De achterkant daarentegen is voorzien van glas wat draadloos opladen mogelijk maakt.

Verder heeft de iPhone 8 (Plus) een A11 Bionic processor, deze is 25% sneller dan de A10-chip en krachtig dan ooit. Het scherm van de iPhone 8 (Plus) is voorzien van True Tone. Met behulp van omgevingslich­­­­­­t­­­sensoren worden de kleuren en helderheid van het scherm automatisch aangepast op basis van het gedetecteerde omgevingslicht.

WATCHApple Watch Series 3 met 4G is een feit [update]

De Apple Watch krijgt een nieuwe versie genaamd series 3 en heeft ondersteuning voor mobiele netwerken. Dit houdt in dat je de Apple Watch series 3 op het 4G netwerk kunt gebruiken zonder tussenkomst van de iPhone.

Let wel, de derde generatie Apple Watch kun je niet afzonderlijk aanschaffen, een ondersteunde iPhone blijft noodzakelijk. Dit komt omdat de Apple Watch en iPhone hetzelfde telefoonnummer delen. Daarnaast moet je nog steeds de iPhone hebben om de Apple Watch überhaupt te kunnen instellen. Naast 4G komt de Apple Watch beschikbaar in een nieuwe kleuren genaamd blush gold voor de Sport en keramiek grijs voor de Edition variant.

NieuwsApple TV met 4K ondersteuning vanaf 22 september beschikbaar

apple tv logo in donkere modus

Netflix en andere streamingdiensten bieden al geruime tijd ULTRA HD en/of 4K aan, echter kon de Apple TV dit nog niet aan. Daar komt kun verandering in want Apple heeft de vijfde generatie Apple TV aangekondigd genaamd de Apple TV 4K.

De Apple TV ziet er nog hetzelfde uit als zijn voorganger, echter heeft deze ondersteuning voor 4K HDR (High Dynamic Range) en HEVC Dolby Vision (Profile 5)/HDR10 tot 2160p. Dit zorgt ervoor dat de beelden een groter kleurengamma en een meer dynamische (lichte en donkere) tinten bevatten (meer info).

NieuwsNieuwe iMac, iMac Pro en update voor MacBook-lijn

iMac Pro logo

Vlak voor het WWDC 2017 kwam al het gerucht naar boven dat Apple de Mac ging voorzien van een update, dit is ook daadwerkelijk het geval. De iMac heeft een grote update gekregen terwijl de MacBooks het moeten doen met een iets kleinere update.

Verwacht geen nieuwe opties, functies of design, want het is slechts een kleine update 'onder de motorkap'. De iMac daarentegen heeft wel een opmerkelijke update gekregen zoals een vernieuwd scherm en Thunderbolt 3-poorten. Daarnaast heeft Apple ook de iMac Pro aangekondigd die later dit jaar beschikbaar komt.

NieuwsHomePod: Krachtige speaker met Siri-integratie

Het is een feit, Apple gaat eindelijk de concurrentie met Google en Amazon aan en hebben hun eigen HomePod voorgesteld. Dit is een krachtige speaker met Siri integratie die later dit jaar op de markt komt. Het hoofddoel van de HomePod is muziek, maar je kunt ook Siri gebruiken als een soort van persoonlijke assistent.

HomePod kun je gebruiken voor verschillende zaken zoals natuurlijk het afspelen van muziek (Apple Music) of als Airplay-speaker, maar kan ook lampen in of uitschakelen, HomeKit apparaten besturen, het weerbericht, verkeer of nieuws opvragen, etc.

NieuwsNieuwe 10,5-inch iPad Pro aangekondigd

ipad pro

Niet geheel onverwacht heeft Apple vandaag nieuwe iPads gelanceerd. Dit zijn de opvolgers van de eerste generatie iPad Pro. Naast een upgrade van de eerste 12,9-inch versie heeft Apple ook een compleet nieuwe iPad op de markt gebracht genaamd de iPad Pro 10,5-inch.

Het 10,5-inch model is ongeveer even groot als de 9,7-inch iPad echter is de behuizing 40% kleiner. Hierdoor past er een groter scherm in dat precies tussen het 9,7 en 12,9-inch model in zit. De nieuwe iPad Pro heeft uiteraard ondersteuning voor de Apple Pencil en bevat ook een smart connector.

iOS 11iOS 11: Nieuwe en handige functies

iOS 11 logo appletips

Tijdens het WWDC 2017 heeft Apple, niet geheel onverwacht de opvolger van iOS bekend gemaakt. We kregen een voorproefje te zien van de nieuwe software die we dit najaar kunnen installeren op de iPhone, iPad en iPod Touch.

De nadruk bij iOS 11 ligt vooral op ervaring en gebruiksgemak, met een aantal nieuwe functies zoals een vernieuwd bedieningspaneel en App Store. Net zoals in macOS High Sierra krijgt iOS enkele grafische verbeteringen. iOS 11 is alleen te installeren op 64-bits apparaten, dit zijn de iPhone 5s of nieuwer, iPad Air of nieuwer, iPad mini 2 of nieuwer en iPod Touch 6e generatie. Daarnaast zal iOS 11 alleen nog maar 64-bits applicaties ondersteunen, verouderde applicaties kunnen niet meer worden gebruikt. Hoe je deze nu al op je iPhone of iPad kunt ontdekken lees je hier.

High SierramacOS High Sierra 10.13 dit najaar beschikbaar

macOS High Sierra

De Mac krijgt dit najaar weer een grote en gratis update die een hoop nieuwe zal functies toevoegen. macOS 10.13 gaat gebruikmaken van het nieuwe bestandsysteem: Apple File System (APFS). Dit is veiliger, sneller en biedt ontzettend veel voordelen. Wat dit bestandsysteem precies is lees je terug in deze handleiding. iOS 10 maakt al gebruik van dit systeem.

Deze software-update draait vooral om prestaties en betere ondersteuning voor grafische projecten zoals VR. macOS High Sierra komt dit najaar beschikbaar en later deze maand als publieke beta, ontwikkelaars kunnen er vanaf vandaag mee aan de slag.

BETAAankondiging watchOS 4 en duidelijkheid over tvOS

Ook de Apple Watch en Apple TV gaan dit najaar een update krijgen in de vorm van een nieuwe generatie software. watchOS 4 richt zich vooral op ervaring en prestaties en minder op apps. De TV app voor tvOS krijgt ondersteuning voor Amazon Prime, helaas is deze app en functionaliteit niet beschikbaar in Nederland en België.

watchOS 4 en tvOS 11 komt dit najaar beschikbaar voor iedereen, ontwikkelaars kunnen de software vandaag al downloaden. De watchOS en tvOS 11 software-updates zijn niet beschikbaar als publieke beta en kan tot die tijd alleen door ontwikkelaars getest worden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!