Keynotes

NieuwsSamenvatting van het Mac-event en wijzigingen in de Online Apple Store

macbook pro uitgelicht als icon

Gisteren heeft Apple een klein speciaal evenement gehouden in Cupertino om vooral de nieuwe MacBook Pro te onthullen. Toch waren er nog meer aankondigingen tijdens het Mac-event zoals een nieuwe App en enkele kleine updates.

Na het speciale event ging de Online Apple Store online, om de nieuwe producten te bestellen. Toch waren er nog enkele kleine wijzigingen in de Store. We zetten alle feiten, aankondigingen en wijzigingen in de Online Apple Store op een rij in deze samenvatting.

NieuwsCompleet nieuwe MacBook Pro met Touch Bar vanaf vandaag beschikbaar

MacBook pro icon

Niet geheel onverwacht heeft Apple vandaag de nieuwe generatie MacBook Pro aangekondigd. De MacBook Pro heeft een vernieuwd design en beschikt over een Touch Bar met Touch ID. Dit is een Retina multi-touch scherm in de vorm van een balk bovenaan het toetsenbord die extra content kan weergeven.

De nieuwe MacBook Pro is dunner dan ooit en de aansluitingen zijn drastisch gewijzigd. De SD-sleuf, HDMI- en de MagSafe-poort zijn verdwenen en maken plaats voor 4 USB-C poorten. De koptelefoonaansluiting blijft behouden. Deze hebben ondersteuning voor Thunderbolt 3 en USB 3.1 Gen 2 met een maximale snelheid van 10Gb/s.

NieuwsSamenvatting van het iPhone-event 7 september 2016

iPhone 7 alle kleuren

Tijdens het 'See you on the 7th’ iPhone-evenement van Apple op 7 september 2016 heeft Apple een aantal nieuwe producten aangekondigd. Niet alleen heeft de nieuwe generatie iPhone het licht gezien, maar ook de Apple Watch series 2.

Naast deze twee nieuwe producten kunnen we eind oktober draadloze AirPods verwachten en is er een speciale Nike+ versie van de Apple Watch voorgesteld. We zetten alle feiten, aankondigingen en producten op een rij in deze samenvatting.

NieuwsApple kondigt iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan

iPhone 7 logo

Apple heeft vandaag de nieuwe generatie iPhone aangekondigd, vanaf 16 september kun je de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aanschaffen in Nederland en België, de pre-orders starten aanstaande vrijdag 9 september.

De iPhone 7 (Plus) kent enkele nieuwe elementen waaronder een dual-lens camera met 12 megapixels voor de Plus variant, verdwijnt de koptelefoonaansluiting en wordt de thuisknop vervangen door een drukgevoelige knop met Force Touch.

NieuwsSnellere Apple Watch 2 is een feit, watchOS 3 vanaf 13 september beschikbaar

Apple watch 2 series 2 bruin

De Apple Watch is twee jaar geleden aangekondigd en is zo'n anderhalf jaar te koop. Vandaag heeft Apple de tweede generatie voorgesteld met GPS en een snellere processor.

De Apple Watch Series 2 is vanaf 16 september te koop en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het uiterlijk van de nieuwe Watch is gelijk gebleven aan de eerste generatie. Toch krijgt de Watch een nieuw scherm dat 2 keer helderder is dan de eerste generatie. Het scherm reflecteert minder waardoor deze beter leesbaar is in zonlicht.

iOS 10iOS 10 vanaf 13 september beschikbaar

iOS 10 tips logo

Het is officieel, vanaf 13 september komt iOS 10 beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch. Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag de Golden Master downloaden en testen.

iOS 10 kent vele verbeteringen zoals een vernieuwd toegangsscherm, bedieningspaneel en widgets, maar ook een nieuwe Woning app speciaal voor HomeKit, compleet vernieuwde Foto’s en Berichten app, etc. Meer over de introductie van iOS 10 kun je hier teruglezen. In de iOS 10 FAQ worden de nieuwe functies en opties besproken die de nieuwe software met zich meebrengt. De FAQ kun je hier raadplegen.

macOS SierramacOS Sierra vanaf 20 september beschikbaar

macOS Sierra tips 10.12 logo

Vanaf 20 september kunnen we allemaal de opvolger van OS X El Capitan downloaden. OS X is verleden tijd en zal vervangen worden door macOS.

macOS Sierra bevat een hoop vernieuwingen zoals het ontgrendelen met de Apple Watch, het automatisch en handmatig optimaliseren van de opslag en uiteraard Siri. Meer over de introductie van macOS Sierra kun je hier teruglezen. In de macOS Sierra FAQ worden de nieuwe functies en opties besproken die de nieuwe software met zich meebrengt. De FAQ kun je hier raadplegen.

iOS 10iOS 10: Een hoop nieuwe functies

iOS 10 concept logo concept functies

Tijdens het WWDC 2016 heeft Apple, niet geheel onverwacht de opvolger van iOS bekend gemaakt. We kregen een voorproefje te zien van de nieuwe software die we in het najaar kunnen installeren op de iPhone, iPad en iPod Touch.

De nadruk bij iOS 10 ligt vooral op ervaring en gebruiksgemak. Zo kun je in de nieuwe iOS snel widgets raadplegen vanaf het toegangsscherm of met behulp van uitgebreide interactieve meldingen reageren op notificaties. Zo kun je vanaf het toegangsscherm gehele conversaties voeren zonder de app daadwerkelijk te openen. Ook 3D Touch krijgt een hoop extra functies in iOS 10 zoals previews en meer.

macOS SierramacOS Sierra de opvolger van OS X El Capitan

macOS Sierra

Apple heeft vandaag tijdens de opening van het WWDC de opvolger van OS X 10.11 El Capitan aangekondigd. De software voor de Mac gaat voortaan door het leven als macOS 10.12 Sierra. Deze naamswijziging past beter in de huidige softwarelijn van iOS, tvOS en watchOS.

Naast de verbeteringen op stabiliteit, snelheid en opslagoptimalisatie zijn er ook een aantal nieuwe functies, opties en mogelijkheden aangekondigd die we straks allemaal kunnen gebruiken in macOS Sierra. Zo komt Siri naar de Mac en kun je inloggen met behulp van je Apple Watch.

WATCHWatchOS 3: Focus op snelheid

rose apple watch

De Apple Watch wordt dit najaar voorzien van nieuwe software, watchOS 3 zorgt voor extra stabiliteit en snelheid voor de huidige generatie Watch.

Volgens Apple zorgt de software-update ervoor dat het slimme horloge veell sneller opstart en functioneert. Applicaties blijven aanwezig in de cache zodat deze onmiddellijk laden. Naast optimalisatie krijgt de Apple Watch ook enkele nieuwe opties en mogelijkheden dankzij deze update.

tvOSApple toont nieuwe versie tvOS met Nederlandse Siri

Apple TV 4 icoon

In de herfst kunnen bezitters van de Apple TV 4 de nieuwe software-update van tvOS downloaden en installeren. tvOS voegt een aantal nieuwe functies en opties toe aan tvOS waaronder single sing-on en een donkere modus.

Met de software-update worden de puntje op de 'i' gezet en krijgt men een betere totaalbeleving. De remote applicatie voor iOS wordt voorzien van een update zodat deze precies werkt als de huidige Siri-afstandsbediening van de Apple TV 4.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!