28 april 2013

Fotor: Foto’s op een professionele manier bewerken

fotor iconDaar waar je vroeger een goede digitale of spiegelreflex camera nodig had om een geniale foto te maken, kan het tegenwoordig stukken eenvoudiger. Dankzij de iPhone kan iedereen bijzondere mooie, scherpe en prachtige foto's maken op ieder moment van de dag. Bij deze foto's hoort uiteraard een goede applicatie waarmee je de foto's net dat beetje extra kan geven.

Photoshop is uiteraard een goed voorbeeld, maar voor de keuken, huis en tuin fotograaf iets te ingewikkeld. Daarom is er in de Mac App Store een fantastische applicatie te downloaden. Fotor is een applicatie speciaal voor de amateurfotograaf die graag iets extra's aan zijn foto's wilt toevoegen. De applicatie is te vergelijken met de instagram applicatie. Via Fotor kun je allerlei filters en effecten toepassen en bovendien enkele punten verbeteren waaronder scherpte en contrast.

Met Fotor's 'Adjust' optie is het eenvoudig om de belichting, scherpte, helderheid, contrast, witbalans en verzadiging aan te passen. Eenvoudig kun je de foto bijsnijden, rechtzetten, roteren, enzovoorts. Wanneer je een foto maakt kan het zijn dat deze niet is aangepast aan de omgeving waar deze genomen is. Met de optie 'Scenes' kun je kiezen uit 13 verschillende omstandigheden om de foto aan te passen naar de perfecte omgeving. Zo kun je eenvoudig de foto aanpassen wanneer je een foto is genomen in het directe zonlicht, schaduw, donkere ruimte, enzovoorts.

fotor1

Met de 60 geïntegreerde effecten maak je van elke foto een uniek exemplaar. Laat je creativiteit de vrije loop en ga opzoek naar het ideale effect. Bovendien kun je de foto ook voorzien van één van de 30 randen (fotolijsten). Met behulp van de Tilt-Shift-generator kun je de foto voorzien van een duidelijke focus en een selectieve onscherpte.

fotor2

In Fotor is het mogelijk te importeren en exporteren in verschillende beeldformaten, waaronder TIFF, JPEG en PNG, plus conversie functionaliteit voor RAW-bestanden. Eenvoudig kun je de foto's bewaren op je harde schijf of delen met derde via Facebook en Twitter. Op moment van schrijven is Fotor tijdelijk gratis te downloaden in de Mac App Store en is zeker en vast de moeite waard om even te proberen.

Fotor Photo Editor
Fotor Photo EditorCategorie: Photography, Utilities
Ontwikkelaar: Chengdu Everimaging Science and Technology Co., Ltd
Mac OS X  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer tips over applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ad

  28 april 2013 om 18:29

  Er wordt tegenwoordig maar al te vaak vergeten te melden dat de iPod touch 5th generation ook een leuke prestatie met fotograferen neer zet.
  Dat vind ik vreemd op Apple gerelateerde sites.
  Deze app werkt ook prima op een iPod touch 5th generation.

 • jorick

  29 april 2013 om 0:53

  Dit is een programma voor de Mac. Slapen doen we s nachts Ad.

 • Ad

  29 april 2013 om 9:47

  Toevallig staat hij wel op mijn iPod Jorick, gratis en vanuit de Apple store.
  Dus niet alleen Mac!

 • Hans Hinssen

  29 april 2013 om 11:19

  Tja. Wie gelijk heeft….heeft gelijk. Even Fotor ingeven in Itunes store en…..?
  De app werkt m.i helemaal niet zo slecht op de Ipod. Een beetje omslachtig dat wel.

 • Ad

  29 april 2013 om 14:59

  Gelijk krijgen vind ik niet belangrijk, ik ben verbaast dat de iPod touch 5th generation nooit wordt benoemd als je het over maken van foto’s.
  Minder dan de iPhone, maar tegenwoordig een stuk beter!

 • Hans Hinssen

  29 april 2013 om 19:54

  Ook het feit dat de Ipod 5th een goed werkende panoramafunctie heeft lees je inderdaad ook zelden.

 • Ad

  29 april 2013 om 21:27

  Volledig mee eens!

 • Hans van Gorp

  26 februari 2014 om 15:22

  Fotor in december 2013 geinstalleerd op mijn nieuwe Imac. Sinds 2 weken krijg is een foutmelding bij opstarten en naj opnieuw op staten werk het nog steeds niet.
  Ik kan het dus niet gebruiken.
  Ik heb de app en dmg file verwijderd.
  Fotor opnieuw gedownload en geinstalleerd, maar de app
  komt weer met dezelfde foutmelding en kan het dus niet gebruiken.
  Hans

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!