14 juni 2014

OS X en iOS: De Google Now functie in Chrome uitschakelen

chrome retina logo iconSinds kort kunnen we ook in Nederland gebruikmaken van Google Now op de Mac. Met behulp van de Google Chrome applicatie voor OS X is het mogelijk om verschillende kaarten (meldingen) te krijgen van Google. Deze functie heet Google Now en zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld een melding krijgt van het weer, verkeer, sportuitslagen, enzovoorts.

Deze optie werkt in combinatie met je google-account die op zijn beurt alle kaarten synchroniseert met je mobiele apparaten waar Google Now ook actief is. Wil je liever binnen Google Chrome op je Mac of PC Google Now uitschakelen dan kan dit via onderstaande stappen:

• Open Google Chrome
• Typ onderstaand pad in de adresbalk

chrome://flags

googlenow

Zoek vervolgens naar de optie 'Google Now Mac, Windows, Linux, Chrome OS’ en kies hier voor ‘uitschakelen’. Mocht je het de optie niet in de lijst vinden kun je gebruik maken van de zoekfunctie binnen chrome. Dit kun je doen via cmd⌘ + F (windows: ctrl + F) en zoek vervolgens op ‘Now’.

Binnen iOS kun je Google Now ook uitschakelen, open hiervoor de Google Search applicatie en tap op het tandwiel (instellingen). Open hier vervolgens de optie ‘Google Now' en schakel ‘Nu’ uit.

Google
GoogleCategorie: Utilities, Reference
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  17+  208 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Google kun je hier terugvinden.Reacties


 • Joost Janssen

  14 juni 2014 om 10:45

  Is er een goede reden om Google Now uit te schakelen?

 • Anne

  16 juni 2014 om 8:37

  Is er een goede reden om het aan te laten staan?

 • SG

  19 oktober 2014 om 15:01

  Ik heb hem opgezocht, op zowel ‘google now’ als op ‘now’ maar kan hem niet vinden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!