22 december 2014

Bezoek webpagina’s die Internet Explorer vereisen op je Mac

Safari icoon

Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar het kan gebeuren dat een website Internet Explorer of een PC vereist. Op een Mac wordt dit lastig want daar is geen Internet Explorer aanwezig, echter is dit niet helemaal waar want Safari kan zich voordoen als Internet Explorer.

Het lijkt raar, maar via de ontwikkelaarsopties in safari kun je in een mum van tijd andere browser instellingen toepassen in Safari. Hoe lees je in onderstaande procedure.

Open Safari en navigeer naar de menubalk en klik hier op ‘Safari’ ▸ ‘Voorkeuren’. Open het tabblad ‘Geavanceerd’ en vink de optie ‘Toon ontwikkel-menu in menubalk’ aan.

internetexplorer

Sluit het voorkeuren venster, navigeer naar de menubalk en klik op ‘Ontwikkel’. Open de optie ‘Gebruikersagent’ en selecteer in de lijst 'Internet Explorer’. Vanaf dat moment gedraagt Safari zich als Internet Explorer zodat de website denkt dat je via deze webbrowser de webpagina raadpleegt. Naast Internet Explorer kun je ook Google Chrome, Firefox en overige webbrowsers.







Reacties


 • johan

  22 december 2014 om 11:35

  Pro

 • David van Enckevort

  22 december 2014 om 12:56

  Hiermee wordt alleen de manier waarop Safari zich identificeert gewijzigd. Dat is vaak voldoende, maar niet als een website afhankelijk is van specifiek gedrag of bugs van Internet Explorer.

 • Beamer

  23 december 2014 om 19:56

  Gedaan maar heo nu weer terug? Nu blijft safari zeuren om een flashupdate voor IE……

 • Anita

  15 juli 2015 om 21:22

  Geweldige tip, thanx! Is er ook een mogelijkheid om een invoegtoepassing te installeren? In IE zou er een venstertje verschijnen met de keuze voor installatie. Nu krijg ik dat niet.

 • ana

  2 september 2015 om 15:03

  Hey, goeie tip!
  alleen kan ik nadat ik gebruikersagent klik, niet meer doen, want er staat dat het automatische gekozen is. wat dan?

 • Bob

  21 oktober 2016 om 12:58

  Als ik op deze manier kies voor Internet Explorer 11, en ik moet inloggevens invoeren dan typt hij niet meer.

  Hoe kan dit opgelost worden?

 • Fenke

  9 maart 2017 om 13:46

  Maar is het dan ook mogelijk om daar silverlight te installeren? ik gebruik namelijk vaak een programma dat silverlight nodig heeft, en binnenkort stopt Firefox met de ondersteuning hiervan …

 • Wesley Fabry

  9 maart 2017 om 14:12

  @fenke Safari ondersteund toch ook Silverlight? Als je echt internet Explorer nodig hebt kun je het beste uitkijken naar Parallels bijvoorbeeld: https://www.appletips.nl/parallels-desktop-11-windows-virtueel-gebruiken-op-een-mac-review/

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!