2 mei 2013

Google Now gebruiken op een iDevice

Google searchEerder deze week hadden we al laten weten dat Google Now is geïntroduceerd voor de iPhone, iPod Touch en iPad (mini). Google Now verzamelt informatie over je dagindeling en levensstijl. Zo kun je snel het plaatselijk weer raadplegen, welke route je ‘s ochtends het beste naar je werk kunt nemen of de verkeersomstandigheden bij jou in de buurt.

De functie is te vergelijken met Siri, echter gaat deze net een stapje verder. Hij weet namelijk al op voorhand welke informatie je graag wilt krijgen. Daarom dien je de Google Search applicatie enige tijd te gebruiken en in het bezit zijn van een Google Account. Door het veelvuldige gebruik van de applicatie zal Google Now je meer doelgerichte informatie aanbieden. Hierdoor kan Google Now een grote hulp zijn bij dagelijkse handelingen.

Naast het weer en verkeer kun je ook je afspraken (die verbonden zijn aan je google account) raadplegen, je vlucht up to date houden, restaurants in de buurt benaderen, aandelenkoers, sportuitslagen, enzovoorts.

GoogleNow1

Google Now is te raadplegen via de Google Search applicatie, deze kun je hier gratis downloaden. Log vervolgens in met je Google Account en veeg met één swipe naar boven om Google Now te activeren. Er worden hierna enkele voorbeeldkaarten met informatie getoond.

Zoals al eerder aangegeven is het aan te raden deze applicatie te gebruiken om gegevens op te zoeken, wanneer je via je Mac zoekopdrachten in Google uitvoert of andere diensten gebruikt van Google met behulp van je Google Account heeft dit invloed op het Google Now functioneren.

GoogleNow2

Google Now werkt met verschillende kaarten die je kunt in of uitschakelen via het iOS menu van Google Now. Deze kun je raadplegen door éénmaal te swipen naar boven en vervolgens op het tandwiel te tappen. Selecteer hier de gewenste kaart om deze in of uit te schakelen. Ook is het mogelijk om Google Now volledige uit te schakelen door de optie 'NU' uit te schakelen.

Google
GoogleCategorie: Utilities, Reference
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  17+  206 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer tips over Google kun je hier terugvinden.

Uiteraard maakt Google voor deze optie gebruik van je persoonlijke gegevens en zoek gedrag op het wereld wijde web. Uiteraard heb jij hier de toestemming voor gegeven bij het afnemen van hun diensten.Reacties


 • Syb

  2 mei 2013 om 11:13

  Leuke app, alleen jammer dat deze app er voor zorgt je iPhone of iPad batterij heel snel leeg is. De GPS staat namelijk continue aan…

 • Daan

  2 mei 2013 om 12:44

  Klopt, het GPS icoon blijft dan ook voortdurend in beeld, ook als je Google Search helemaal sluit. Jammer, want zonder GPS-functie mis je toch behoorlijk wat functionaliteit…

 • peter

  4 mei 2013 om 0:37

  “Uiteraard maakt Google voor deze optie gebruik van je persoonlijke gegevens en zoek gedrag op het wereld wijde web. Uiteraard heb jij hier de toestemming voor gegeven bij het afnemen van hun diensten.”En dit is nou exact de reden waarom ik het niét wil hebben!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!