26 juni 2016

Pop-upvensters activeren in Safari en Google Chrome

Safari icoon

Niets is zo vervelend als pop-upvensters, gelukkig hebben de meeste webbrowsers deze vensters standaard uitgeschakeld. Zo kunnen vensters buiten de huidige pagina om niet automatisch worden geopend.

Nu zal je denken dat in sommige gevallen er wel een venster automatisch wordt geopend, dit zit ingebouwd in de huidige pagina en door deze te bezoeken geef je eigenlijk toestemming om hem te openen, daar is standaard niets aan te doen.

Het valt wel eens voor dat je toch gebruik moet maken van een pop-upvenster, sommige websites (denk bijvoorbeeld aan banken) moeten soms gegevens via een pop-upvenster aanvragen. Je krijgt dan netjes een venster te zien waarbij ze vragen je pop-ups toe te staan. Hieronder lees je terug hoe je pop-ups kunt toestaan in Safari en Google Chrome.

Pop-upvensters toestaan in Safari

Open Safari en navigeer naar de menubalk, klik hier op Safari ▸ Voorkeuren. Open in het bekomen venster het tabblad 'beveiliging' en vink de optie 'Blokkeer pop-upvensters' uit, nu worden pop-ups toegestaan. Denk er wel aan om ze weer opnieuw in te schakelen na het uitvoeren van je taak op het internet.

Pop-upvensters en pop-ups toestaan safari en google chrome

Pop-ups activeren in Google Chrome

Open Google Chrome, klik naast de adresbalk op de drie horizontale strepen (hamburgermenu) en selecteer 'Instellingen'. Scroll naar beneden en klik op de optie 'Geavanceerde instellingen weergeven…', vervolgens klik je bij 'Privacy' op 'Instellingen voor inhoud'.

Scroll nu naar de categorie 'Pop-ups' en selecteer 'Uitzonderingen toestaan', hier kun je de websites opgeven die wel gebruik mogen maken van pop-ups, bijvoorbeeld je bank. Uiteraard kun je ook de optie 'Alle sites toestaan pop-ups weer te geven' inschakelen, dan worden alle websites de toegestaan net zoals in Safari.

Lees ook: Oplossing voor niet werkende Microsoft Silverlight in SafariReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!