14 juni 2014

NieuwsApple start vervangingsprogramma voor iPhone adapters

adapterApple is sinds deze week begonnen met een vervangingsprogramma voor de Apple Europese USB-adapters van 5 watt. Eerder werden in verschilende landen al de adapters teruggeroepen omdat deze in uitzonderlijke gevallen oververhit kunnen worden.

Nu is ook Europa aan de beurt en kun je, wanneer je in het bezit bent van een ‘defecte’ adapter, deze omruilen naar een nieuw aangepast exemplaar. Apple wil hiermee voorkomen dat er nog meerdere adapters oververhit geraken en hierdoor schade aanbrengen aan het stopcontact, iPhone of zelfs erger je huis.

Voor je naar een Apple Store rent dien je eerst te controleren of je daadwerkelijk in het bezit bent van een defecte adapter. Het gaat hier om de Apple USB-adapter met modelnummer A1300, waarop de letters ‘CE’ grijs worden weergegeven. De adapter werd verkocht bij de iPhone 3gs, iPhone 4, iPhone 4s en als losse accessoire. Op onderstaande afbeelding kun je exact bekijken waar je deze gegevens kunt terugvinden.

adaptervervangen

Je kan de defecte adapter inleveren bij een Apple Store (maak eerst online een reservering), een erkende Apple-serviceprovider of Apple Premium Resellers. Verder kun je ook vanaf 18 juni terecht bij de deelnemende telekomproviders in Nederland en België. De adapter (A1300) wordt vervolgens omgeruild voor een verbeterde adapter met modelnummer A1400 waarbij geen oververhittingsprobleem kan optreden.

Apple heeft voor dit vervangingsprogramma een speciale pagina aangemaakt op hun website, deze kun je hier raadplegen. Op de pagina vind je overigens extra informatie terug over het hele vervangingsprogramma.

Meer over iPhone kun je hier terugvinden.Reacties


 • Cornel Simons

  14 juni 2014 om 11:49

  Geld dit ook voor de iPad?

 • Wesley Fabry

  14 juni 2014 om 12:00

  In principe heeft het niets met iPhone en iPad te maken. Maar ze werden vooral verkocht met genoemde iPhones, maar ook los. Zolang de adapter aan bovenstaande eisen voldoen kun je hem omruilen.

 • Kor

  14 juni 2014 om 12:28

  Klopt, ik had er één los gekocht om mijn iPod op te laden en later op mijn werk mijn ipad en iphone. Ik ben gisteren naar de Apple Store in A’dam geweest en daar werd ie zonder problemen omgeruild. Als het druk is, zoals waarschijnlijk vandaag, dan heb je wel een reservering voor de Genius Bar nodig.

 • Piet-Jan

  14 juni 2014 om 16:00

  Resellers zijn blijkbaar nog niet ingelicht hoe te handelen. Hebben wel hetzelfde persbericht gelezen maar zijn nog niet door Apple geinstrueerd. Wel slordig als dat zo is. Volgende week weten we misschien meer.

 • Syb

  16 juni 2014 om 14:52

  Ik was vandaag bij iCentre in Bussum, echter krijg je niet meteen een nieuwe mee…
  Je moet de oude achterlaten, dan sturen ze ‘m op naar Apple en heb je misschien een week later een nieuwe.
  Lekker dan als je moet reizen en parkeren, dubbel zoveel tijd en onkosten. Vreemd dat Apple er niet een aantal aan iCentre op voorhand verstrekt zodat ze het gewoon om kunnen ruilen, zou een stuk klantvriendelijker zijn!

 • Syb

  16 juni 2014 om 15:30

  Net even via chat contact gehad met Apple, uiteindelijk werd het duidelijk dat het om adapters gaat die vanaf oktober 2009 tot en met september 2012 zijn verzonden.
  Dus desondanks dat je een adapter hebt met het model nummer A1300 en grijze CE letters heeft, zouden deze in orde moeten zijn.
  Maar als je twijfelt omdat je bijvoorbeeld de adapter misschien per ongeluk hebt omgeruild met een adapter van je vorige iPhone, zou ik adviseren om langs de Apple Store te gaan. Of een week wachten als je het via iCentre doet

 • Vicky

  22 juni 2014 om 21:04

  In Enschede bij een premium reseller moest je 4.95 betalen om hem op te laten sturen ….

 • Wesley Fabry

  22 juni 2014 om 22:32

  He Vicky dat moet je dus NIET betalen, ze hebben daar helemaal het recht niet toe en moeten dit gratis aanbieden. Apple vergoed ze hier voor..

 • GAB

  27 juni 2014 om 12:49

  Stekkermodel A1400 (1,5 jr. oud) wordt zo mogelijk nog heter!

Een reactie toevoegen: