29 augustus 2014

Apple start vervangingsprogramma iPhone 5 batterijen

2012-iphone5-gallery1Als je in het bezit bent van een iPhone 5 waarbij de batterij opmerkelijk niet lang genoeg mee gaat is er misschien goed nieuws. Apple heeft namelijk een vervangingsprogramma gelanceerd voor de iPhone 5 batterij. Dit programma geldt voor iPhones 5 die plotseling een korte en slechte batterijduur hebben.

Dit wil zeggen dat de batterij snel leeg is en je hem vaak moet opladen (denk hierbij aan meerdere keren per dag). Volgens Apple hebben niet alle iPhone 5 modellen hier last vast, het gaat alleen om de toestellen die verkocht zijn in de periode van september 2012 tot en met januari 2013. Mocht je dus in deze periode de iPhone 5 hebben gekocht en problemen ondervinden met de batterij dan kun je beroep doen op het vervangingsprogramma.

Hoe lees je in de volgende stappen: Open 'Instellingen' op je iPhone, tap op 'Algemeen' en open hierna de menuoptie 'Info'. Scroll naar beneden en zoek naar je serienummer, zodra je deze gevonden hebt dien je deze speciale Apple pagina te open.

serienummer

Vul hier je serienummer in en Apple controleert onmiddellijk of je in aanmerking komt voor het vervangingsprogramma. Let hierbij wel op dat allen de batterij wordt vervangen en niet het gehele toestel. Mocht dus bijvoorbeeld je scherm gebarsten zijn dan wordt deze niet kosteloos gerepareerd. Echter heeft Apple wel een vervangingsprogramma gestart voor de aan/uitknop van de iPhone 5 die niet goed functioneerde. Daarbij ging het om toestellen die tussen september 2012 en maart 2013 waren gekocht, meer info lees je hier terug op appletips.

Meer over Batterij kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Frank

  29 augustus 2014 om 13:16

  Mijn vader en in hebben beide in die periode de iPhone 5 aangeschaft, maar wij doen beide bij normaal gebruik ruim 2 dagen met de accu, dus ook weer niet alle accu’s uit die periode zijn slecht. Dus als je normaal accu verbruik hebt moet je denk ik je toestel niet inleveren….. Hoewel, na 2 jaar hebben natuurlijk ook goede accu’s last van een natuurlijke terugval. Tja wat moet je dan doen…. moeilijk.

 • Maarten

  29 augustus 2014 om 20:48

  Mijn vorige iPhone is al een paar maand geleden door Apple omgeruild ivm storing aan de aan/uit knop middels de Apple vervang actie. En nu blijkt met dit nieuwe toestel dat hier al de nieuwe accu van 1440 MaH in zit. Deze nieuwe accu kost €12,90, maar dan moet je het toestel nog zelf open maken…

 • Digilike

  1 september 2014 om 14:42

  Heb zondag een afspraak bij de Applestore in Amsterdam. Kun je er op wachten? Of moet je de iPhone echt inleveren.

 • Stefan

  6 september 2014 om 19:52

  Net terug na vliegtocht van 5 uur. Telefoon op vliegtuigmodus, alle programma’s uit en lekker in tas laten zitten. Na 5 uur batterij percentage van 90% naar 30 procent.. Denk dat ik maar laat ruilen.

  Gebeld met het service centre. Afspraak is niet nodig. Gewoon langsgaan bij een apple centre. De telefoon nemen ze dan in en sturen ze op. Na 10 WERKdagen kan je hem weer komen halen. Helaas krijg je geen tijdelijke vervanging. Misschien dat aan/uit knopje ook maar laten doen, ook al is die niet kapot…

 • ticardo

  3 oktober 2014 om 23:37

  vrouw was ook de gelukkige die de batterij van haar iphone5 mocht laten vervangen!toestel binnen gebracht in Switch te st martens latem!na paar dagen al bericht dat toestel klaar ligt om opgehaald te worden!daar aangekomen kregen we te horen dat de batterij niet mocht omgeruild worden omdat het toestel al eens open gemaakt was(nieuw scherm omdat het buiten garantie plots niks meer deed!)nogtans was het nog altijd de originele batterij hoor!aja,je kan wel eens bellen naar apple zelf maar zal niks helpen,sorry!!!wat een service!

 • De Wannemacker

  3 november 2014 om 16:14

  Batterij 5/dag moeten opladen maar niet in aanmerking komen

 • mario verpoest

  24 december 2016 om 11:09

  hallo

  ik vind als je iets koop het goed moet werken ik heb ook de iphone 5

  waar de batterij snel leeg is maar ik herstel deze zelf nog liever dan binnen te brengen ik steek zelf mij batterij nooit meer binnen brengen bij een apple herstel winkel een bende oplichters

 • Wesley Fabry

  25 december 2016 om 7:24

  Apple herstel winkel, hmmm was dit dan wel een erkende apple premium reseller of de batterij-fixer op de hoek.

Een reactie toevoegen: