29 augustus 2014

AT Holiday: Foto’s streamen naar Apple TV (Airplay)

apple tv icon retinaNu de vakantieperiode voorbij is wil je vast en zeker de mooiste of gewoon alle vakantiekiekjes tonen aan familie en vrienden. Dit kun je uiteraard gewoon doen op je Mac, iPad of iPhone, maar dan zit je soms op een klein scherm te kijken.

Wanneer je in het bezit bent van een Apple TV 2e of 3e generatie kun je ook eenvoudig je foto’s streamen op je TV via Airplay. Dit kan zowel via iOS als OS X, hoe lees je in onderstaande procedures. Voor je van start gaat moet je eerst je Apple TV aanmelden op hetzelfde (Wi-Fi) netwerk als je iOS of OS X apparaat zich bevindt.

Foto’s streamen via iOS

Open de Foto applicatie op je iPhone, iPad en iPod Touch en navigeer naar de foto’s die je wilt tonen. Open de eerste foto en tap onderaan op de deel-knop, selecteer hier de optie 'Airplay'. Kies vervolgens de Apple TV en onmiddellijk start het streamen via Airplay. Door met één vinger te vegen van rechts naar links kun je bladeren door de foto’s die op je TV worden weergegeven. Verder kun je ook via het bedieningspaneel (met één vinger omhoog vegen vanaf de onderkant van je scherm) airplay inschakelen en de Apple TV kiezen.

airplay ios

Foto’s streamen via OS X

Naast iOS kun je ook via OS X je foto’s streamen, het eenvoudigste is via iPhoto. Open de applicatie en navigeer naar de foto’s die je wilt tonen. Selecteer de eerste foto en tap in de menubalk van je Mac op het Airplay-icon. Selecteer hier de Apple TV en onmiddellijk wordt je volledige scherm gestreamd naar de Apple TV. Activeer hierna op de schermvullendeweergave (ctrl + cmd⌘ + F) en toon de foto’s op je TV.

airplay osx

Deze handeling is ook van toepassing wanneer de foto’s gewoon op je Mac in een map staan. Beste is dan Quick View te activeren (eerste foto selecteren en dan op de spatiebalk te klikken). Klik hierna op het Airplay-icon in de menubalk en activeer de schermvullendeweergave (ctrl + cmd⌘ + F) om de foto’s te tonen op je TV-scherm.

Mocht je geen Airplay-icon hebben in je menubalk dan moet je deze activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen ▸ vink hier de optie 'Toon beschikbare opties voor synchrone weergave in menubalk' aan. Klik hier om te controleren of je Mac Airplay ondersteunt.

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad, iPod Touch en Mac die erg handig op en na de vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


  • Jersche

    30 augustus 2014 om 16:52

    Heb geen Airplay op mijn Mac(2008), heb nou Airparrot geïnstalleerd, werkt feilloos!

  • Anita

    11 september 2015 om 19:28

    Als ik via popcorn time een film stream hapert hij… Maar niet op de computer zelf. Heb snelle 5g verbinding download 100

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!