30 augustus 2014

Google Maps: De feedback pop-up uitschakelen

Google mapsOndanks dat de officiële Kaarten applicatie van Apple steeds functioneler wordt zijn er toch nog een hoop iOS gebruikers die standaard de Google Maps applicatie gebruiken. Dat is op zich ook geen onlogische keuze omdat deze vertrouwd is en jaren lang door de meeste van ons gebruikt is.

De Google Maps applicatie is gratis te downloaden in de iOS App Store en bevat naast kaarten en routes ook tal van extra informatie zoals restaurants, street view, winkels, enzovoorts. Wie regelmatig gebruik maakt van de app heeft vast en zeker wel eens de feedback optie per ongeluk te zien gekregen. Deze wordt namelijk geactiveerd wanneer je schud met je iDevice. Erg vervelend want uit het niets komt dit te voorschijn, volg onderstaande stappen om de pop-up uit te schakelen.

• Start de Google Maps applicatie
• Tap onderin de kaarten op het menu-icon (te herkennen 3 horizontale strepen)
• Selecteer hier 'Instellingen'

feedback-google-maps

Vervolgens worden de instellingen van Google Maps geopend, zoek in deze lijst naar de optie 'Schud om feedback te versturen'. Deactiveer hier de optie 'Schudgebaar' door deze uit te schakelen via de schakelaar. Wanneer je nu (perongeluk) schud met je iDevice zal Google Maps dit niet waarnemen en het feedback-menu niet meer tonen. Feedback kun je dan wel nog versturen via menu ▸ Instellingen ▸ Feedback verzenden.

Google Maps - GPS Navigation
Google Maps - GPS NavigationCategorie: Navigation, Food & Drink
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  4+  125 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Google kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: