9 augustus 2016

Apple Maps: Problemen melden, informatie en locaties aanpassen

Kaarten logo apple

De Kaarten applicatie van Apple wordt steeds beter. Zo beschikt Apple Maps over handige dichtbij-suggesties. Met deze functie kun je in één oogopslag supermarkten, tankstations en overige diensten en locaties bekijken.

De Kaarten applicatie beschikt over de laatste nieuwe kaarten en wijzigingen worden direct aangepast. Denk hierbij aan files of wegwerkzaamheden. Toch kan het zijn dat er een locatie ontbreekt, niet meer bestaat of niet volledig is. Dan kun jij Apple helpen door deze informatie door te gegeven en het probleem te melden.

Problemen met Apple Maps melden

• Open de Kaarten applicatie
• Zoek de locatie op via het zoekveld
• Tik onderaan op de i-knop (in iOS)
• Tik onderaan op de optie ‘Meld een probleem’ (in iOS)

Klik op een Mac op 'Kaarten' in de menubalk gevolgd door op 'Meld een probleem'.

Apple Maps problemen melden

Kies nu een soort probleem, dit kan ondermeer zijn: label op de kaart is onjuist, locatie ontbreekt, probleem bij het zoeken of satelietfoto. Alle andere soorten problemen kun je via het gelijknamige veld doorgeven. Vooral de optie 'Locatie ontbreekt' is het meest interessants. Zo kun je een locatie die nog niet op de kaart aanwezig is toevoegen. Vul de gegevens in en tik op 'Stuur' om de gegevens te verzenden. Apple neemt je probleem in behandeling en brengt je op de hoogte van het resultaat.

Informatie van een locatie is foutief of ontbreekt

Is er een locatie op de kaart aanwezig met foutieve informatie dan kun je deze aanpassen. Zoek de locatie op en tik op het gevonden resultaat (pop-up label bij de speld). Scroll naar beneden en tik op 'Meld een probleem'.

Nu kun je een soort probleem kiezen zoals: onjuiste kaartlocatie, locatiesdetails zijn onjuist of de locatie is gesloten. Vul de ontbrekende gegevens in en tik op 'Stuur' om de wijzigen te verzenden. Apple neemt je probleem in behandeling en brengt je op de hoogte van het resultaat.

Apple maps kaarten locatie aanpassen

Vervolgvragen uitschakelen

Vanaf iOS 9 worden alle meldingen verstuurd samen met je e-mailadres (Apple ID) dit omdat Apple graag in contact met je blijft i.v.m. een probleem zodat zij vervolgvragen kunnen stellen. Wil je dit liever niet dan kun je dit uitschakelen via Instellingen ▸ Kaarten ▸ schakel de optie ‘Vervolgvragen via e-mail’ uit.

Lees ook: Je bedrijf toevoegen aan Apple KaartenReacties


 • Jeroen

  9 augustus 2016 om 9:52

  Leuke optie, wordt alleen niets mee gedaan, al een paar keer een straatnaam proberen te wijzigen.

 • Philip

  9 augustus 2016 om 22:50

  En sinds enkele maanden is de naam van mijn gemeente van Beveren Waas naar Beveren Leie veranderd blijkbaar. Gemeld, geen reactie …

 • Wesley Fabry

  10 augustus 2016 om 8:58

  Misschien komt dat omdat je de vervolgvragen niet hebt ingeschakeld? Instellingen ▸ Kaarten ▸ Vervolgvragen via e-mail

 • apptipper

  25 augustus 2016 om 1:45

  Paar weken terug diverse tankstations opgegeven die ontbraken op de kaart en ook direct vervolgvragen aangezet. Nog niets op teruggehoord en de ontbrfekende tanksations zijn bij opnieuw zoeken nog steeds niet zichtbaar. Het lijkt me dat hier nog wat verbetering van het proces nodig is wil Apple er samen met gebruikers in slagen om het niveau van de kaarten app te verbeteren.

 • Apptipper

  1 september 2016 om 19:14

  Het heeft even geduurd maar vandaag kreeg ik van Apple kaarten voor alle 10 aangemelde tankstations door dat ze waren toegevoegd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!