5 juli 2016

Je bedrijf toevoegen aan Apple Maps (Kaarten)

Kaarten logo apple

De Kaarten applicatie van Apple is uitgegroeid tot een volwassen applicatie met een hoop handige functies en mogelijkheden. Zo kun je sinds iOS 9 gebruikmaken van dichtbij-suggesties, maar ook navigeren via turn-by-turn navigatie.

Wist je dat Nederlandse en Belgische ondernemers hun bedrijven kunnen toevoegen aan Apple Maps? Via de speciale website ‘Apple Maps Connect' kun je eenvoudig je restaurant, cafe, etc. toevoegen. Dit is aan te raden voor iedere ondernemer, zo kunnen bezoekers je nog sneller vinden en heb jij de controle over de locatie in Kaarten.

Je bedrijf toevoegen aan Apple Maps

• Open de mapsconnect.apple.com pagina
• Log in met je Apple ID (geen Apple ID, zo maak je er één aan)
• Kies een taal
• Klik op ‘Voeg mijn bedrijf toe'

bedrijven toevoegen Apple Maps via connect

Zoek nu naar je bedrijf, misschien heeft Apple dit al toegevoegd met gegevens uit het KVK-register. Klik op je bedrijf om het te bewerken, voor je aan de slag kunt moet je jouw bedrijf claimen. Wordt je bedrijf niet gevonden dan kun je het bedrijf handmatig toevoegen.

Vul de gevraagde gegevens in, zo kun je bij categorie bijvoorbeeld als hoofdcategorie kiezen voor ‘Restaurants' of een specifiek restaurant zoals: Japans. Daarna kun je openingstijden doorgeven, moet je de speld van jouw locatie verplaatsen naar de ingang van je bedrijf, etc. Zodra alle gegevens zijn toegevoegd zal het systeem de aanmelding analyseren en kun je deze indienen ter beoordeling. Zodra de aanmelding is goedgekeurd zal jouw onderneming verschijnen in Apple Maps.

bedrijven toevoegen Apple kaarten (openingstijden)

Uiteraard kun je achteraf altijd de locatie wijzigen, wanneer je bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer hebt of andere openingstijden. Ga hiervoor naar ‘Maps connect‘ en log in met je Apple ID. Klik op ‘Voeg mijn bedrijf toe' en daarna in de knoppenbalk op ‘Mijn locaties'. Open je locatie en klik op ‘Bewerk' om deze aan te passen.

Lees ook: Problemen met de IOS kaarten applicatie melden
Reacties


  • RCJB 10 februari 2017 om 20:22

    Ik kwam per toeval op deze pagina terecht en zag in een oogopslag een paar lelijke fouten. Als je verwijst naar het bedrijf, dan doe je dat niet met ‘deze’, maar met ‘dit’, ‘dat’ of ‘het’. En de lelijkste fout is wel ‘spelt’. In dit geval moet het ‘speld’ zijn, want ‘spelt’ is of een bloemsoort waarmee je brood bakt of het is de tweede en derde persoon van het werkwoord spellen in de tegenwoordige tijd. Ik stel het op prijs als mensen allerlei zaken uitzoeken voor anderen, maar let toch een beetje op je taal. Dit is niet als sneer bedoeld, maar om de auteur even wakker te schudden.

Een reactie toevoegen: