5 juli 2016

Je bedrijf toevoegen aan Apple Maps (Kaarten)

Kaarten logo apple

De Kaarten applicatie van Apple is uitgegroeid tot een volwassen applicatie met een hoop handige functies en mogelijkheden. Zo kun je sinds iOS 9 gebruikmaken van dichtbij-suggesties, maar ook navigeren via turn-by-turn navigatie.

Wist je dat Nederlandse en Belgische ondernemers hun bedrijven kunnen toevoegen aan Apple Maps? Via de speciale website 'Apple Maps Connect' kun je eenvoudig je restaurant, cafe, etc. toevoegen. Dit is aan te raden voor iedere ondernemer, zo kunnen bezoekers je nog sneller vinden en heb jij de controle over de locatie in Kaarten.

Je bedrijf toevoegen aan Apple Maps

• Open de mapsconnect.apple.com pagina
• Log in met je Apple ID (geen Apple ID, zo maak je er één aan)
• Kies een taal
• Klik op 'Voeg mijn bedrijf toe'

bedrijven toevoegen Apple Maps via connect

Zoek nu naar je bedrijf, misschien heeft Apple dit al toegevoegd met gegevens uit het KVK-register. Klik op je bedrijf om het te bewerken, voor je aan de slag kunt moet je jouw bedrijf claimen. Wordt je bedrijf niet gevonden dan kun je het bedrijf handmatig toevoegen.

Vul de gevraagde gegevens in, zo kun je bij categorie bijvoorbeeld als hoofdcategorie kiezen voor 'Restaurants' of een specifiek restaurant zoals: Japans. Daarna kun je openingstijden doorgeven, moet je de speld van jouw locatie verplaatsen naar de ingang van je bedrijf, etc. Zodra alle gegevens zijn toegevoegd zal het systeem de aanmelding analyseren en kun je deze indienen ter beoordeling. Zodra de aanmelding is goedgekeurd zal jouw onderneming verschijnen in Apple Maps.

bedrijven toevoegen Apple kaarten (openingstijden)

Uiteraard kun je achteraf altijd de locatie wijzigen, wanneer je bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer hebt of andere openingstijden. Ga hiervoor naar 'Maps connect' en log in met je Apple ID. Klik op 'Voeg mijn bedrijf toe' en daarna in de knoppenbalk op 'Mijn locaties'. Open je locatie en klik op 'Bewerk' om deze aan te passen.

Lees ook: Problemen met de IOS kaarten applicatie meldenReacties


 • Ed

  20 maart 2017 om 7:38

  Apple Maps staat niet toe dat ik mijn bedrijf toevoeg.
  de postcode 3931 TX wordt simpelweg niet geaccepteerd in combinatie met vermeerlaan + huisnummer..
  Hoe ik de postcode ook opgeef:”3931 TX” “3931” 3931TX” “3931tx” 3931tx”
  Uit ellende heb ik maar een ander adres opgegeven…….fijn Apple, zoveelste grove steekje dat jullie laten vallen…..
  Mijn god wat verlang ik naar een wereld zonder IOS en Apple.

Een reactie toevoegen: