26 september 2012

iOS 6Problemen met de IOS kaarten applicatie melden

Een week geleden is iOS 6 uitgebracht voor alle gebruikers. We namen afscheid van de vertrouwde Google Maps en verwelkomen Apple’s eigen kaarten applicatie. Hoewel de app op het eerste gevoel erg stug en traag overkomt schuilt de handigheid en verbetering in de details en de Turn By Turn functie.

Echter klagen vele gebruikers over de applicatie, deze zou niet nauwkeurig zijn. Daarnaast toont hij niet alle wegen, geeft hij foute benamingen voor straten en gebouwen weer. Apple heeft al te kennen gegeven dat de kaarten applicatie nog niet volledig klaar is en er nog grondig aan gewerkt wordt. In de plaats dat we met zen alle massaal klagen kunnen we Apple gewoon een handje helpen.

Wanneer je merkt dat een bepaalde straat verkeerd wordt weergegeven, een park of meer niet op de kaart staat, gebouwen een verkeerde benaming hebben kun je dit vrij eenvoudig melden aan Apple, volg hiervoor onderstaande procedure.

Wanneer je ziet dat in de kaarten applicatie een bepaalde straat, park, meer, enzovoorts ontbreekt of verkeerd wordt weergegeven ga je via de 'blad omslag' (rechtsonder in het scherm) en tap je vervolgens net boven 'Druk af' op de optie 'Meld probleem'. Selecteer vervolgens het probleem, in de volgende stappen dien je de speld te plaatsen op de exacte locatie en vervolgens de gegevens aanpassen.

Wanneer een bepaalde gebouw niet alle of incorrecte informatie bevat kun je deze eenvoudig melden. Voer in de zoekbalk het gebouw in en druk op de meer toets (driehoekje naast de naam). Selecteer vervolgens de optie 'Meld probleem' en kies het gewenste probleem. Snel kun je eventuele informatie wijzigen en melden.

Met deze kleine moeite maken we allemaal de kaarten applicatie beter, zeker hier in Nederland en België.

Meer tips over kaarten applicatie kun je hier terugvinden.Reacties


 • Roland

  26 september 2012 om 19:24

  Ik zocht de maastoren in Rotterdam op, en ik kwam bij een eilandje bij Finland dat Maastören heet. Een bug of een begrijpelijke fout??

 • arjen

  26 september 2012 om 19:41

  Enig idee hoeveel tijd die handelingen in beslag nemen? En hoe weet ik dat die input goed gecontroleerd is? Ik begrijp je verzoek maar dan nóg blijft de gebruikersvriendelijkheid mijlenver achter bij GoogleMaps en biedt de app van IO6 geen informatie over lokaal openbaar vervoer.TomTom heeft goede kaarten maar is ook niet perfect en wil graag deze markt commercieel exploiteren. Ik had graag de GoogleMaps-app terug!

 • Ronald

  26 september 2012 om 20:02

  Helemaal mee eens! Daar maken we maps beter dan die van Google!

 • de kleijn

  26 september 2012 om 23:09

  gebruikt Apple die kaart ook in Aperture 3 ? zal haast wel want met foto,s toevoegen aan plaatsen werkt het voor geen meter.
  meest plaatsen (dorpen) in Griekenland kent ie niet en Apple laten weten dat er iets niet klopt gaat volgens mij niet met dat programma ,maar ik kan het mis hebben.

 • de kleijn

  26 september 2012 om 23:12

  Roland:
  je heb nog geluk dat je nog ergens komt ,in Aperture 3 vind ie helemaal geen Maastoren ,alleen Combinatie de Maastoren B.V wel leuke reclame voor ze dat dan weer wel

 • macboekje

  27 september 2012 om 0:58

  Het is mooi dat AppleTips het voor Apple opneemt, maar in dit geval vind ik het niet terecht. De kaartenapp bevat zó veel fouten dat Apple het voorlopig bij GoogleMaps had moeten houden of ons de keus had moeten bieden. Ik woon in een plaats in het buitenland en heb vandaag al minstens zes correcties doorgegeven. Doordat je telkens maar één correctie tegelijk kunt opgeven, gaat er heel wat tijd in zitten. Heel vervelend is ook dat je het invulschermpje niet kunt verplaatsen om even op de kaart eronder te kijken. Het lijkt wel of het niet door Apple is ontworpen. Bovendien heb ik moeten constateren dat er heel domme fouten in de maps voorkomen die op de kaarten van TomTom wel correct zijn weergegeven. Kortom: een heel slechte beurt van Apple.

 • Frank alblas

  12 oktober 2012 om 20:08

  Sinds ik ios 6 heb geüpload zie ik bij kaarten als ik er op klik recht informatie staan en links het symbool auto staan. Bij ios 5 als ik daar op klikte kon ik ook de omgeving zien, bij ios 6 is dit verdwenen. Hoe kan dit? Heeft iemand deze ervaring ook?

 • Bart

  16 oktober 2012 om 16:23

  Ik heb nu al 4x een probleem gemeld met verkeerde gegevens (in 3 weken tijd) maar er wordt niets gedaan. Fout staat er nog altijd.

 • sarah

  1 februari 2013 om 18:38

  Ik heb een iphone3 16 gb , eerst dee de aan en uit knop het niet meer en nu heb ik een wit beeld , ik heb hem en jaar . Helm mij eens even

Een reactie toevoegen: