26 februari 2017

Rollercoaster Tycoon Touch: Bouw je eigen pretpark op iPhone of iPad

Rollercoaster tycoon touch logo

Atari heeft de opvolger voor Rollercoaster Tycoon 4 (Mobile) uitgebracht genaamd Rollercoaster Tycoon Touch. Dit spel was eerst alleen verkrijgbaar in de iOS App Store in Nederland en Nieuw Zeeland. Dit omdat Atari het spel eerst nog wilden testen voor deze wereldwijd wordt uitgebracht. Het spel is nu te downloaden voor iOS app store, de Android versie wordt binnenkort verwacht.

Net zoals bij RCT 4 is de eerste indruk van het spel iets minder. Alles ziet er kermisachtig uit en is verre van realistisch. Zo moet je bijvoorbeeld geen wachtrijen bouwen en stoppen de attracties niet om wachtenden te laten instappen. De animaties van de attracties zijn daarbij erg standaard en weinig bijzonder te noemen. Toch heeft het spel wel een bepaalde sfeer en ziet het er dankzij de 3D graphics iets beter uit.

Rollercoaster Tycoon Touch overzicht

Het doel van Rollercoaster Tycoon Touch

Net zoals bij de voorgaande edities moet je jouw eigen pretpark bouwen. Probeer een zo mooi, groot en uniek park te bouwen dat voldoet aan alle wensen van je gasten. Plaats attracties, achtbanen, decoraties en winkels zodat de bezoekers het prima naar hun zin hebben. De keuze is groot en je kunt een hoop (nieuwe) attracties plaatsen.

Het spel is te vergelijken met RCT 4, Sim City of de Sims. Hiermee willen we zeggen, je plaatst een attractie die vervolgens geld en tickets oplevert. Daarmee kun je uiteindelijk weer een attractie bouwen, je land uitbreiden, etc. Echt een Tycoon spel waar je alles volledig in handen hebt is het momenteel niet.

Rollercoaster Tycoon Touch attracties

Zodra je de app hebt gedownload kun je aan de slag. Via een tutorial wordt alles tot in de puntjes uitgelegd en ook hoe je het spel moet spelen. Via de drie mannetjes kun je verbinding maken met Facebook zodat je ook de parken van je vrienden kunt bekijken. Het spel is momenteel alleen in het Engels, verwacht wordt dat deze binnenkort, net zoals RCT 4, ook in het Nederlands verkrijgbaar zal zijn.

Wat zijn kaarten (cards) en hoe werkt het?

Het spel werkt met een kaart-principe, iets wat Atari helemaal te gek vindt. Het is een soort van verzameling. Door opdrachten te vervullen kun je kaarten kopen. Deze kaarten staan voor nieuwe attracties, achtbanen, winkels en meer. Pas als je de kaart bezit kun je de desbetreffende attractie kopen en in je park plaatsen. Het is altijd een 'verrassing' welke kaarten je trekt. In de shop kun je uiteraard ook kaarten-packs kopen zodat je sneller alle attracties bezit. Bij het behalen van een nieuwe level krijg je automatisch extra kaarten, attracties, decoratie en meer.

De kaarten kun je meerdere keren bezitten. Heb je bijvoorbeeld drie keer dezelfde kaart van een bepaalde boom dan houdt in dat je deze boom slechts drie keer plaatsen in je park. Krijg je nogmaals deze kaart, dan kun je het item weer opnieuw plaatsen in je park. Wanneer je een voldoende aantal kaarten hebt verzameld dan kun je er ook voor kiezen hiervan je bestaande attractie te upgraden zodat deze meer bezoekers oplevert en uiteindelijk ook meer geld.

Rollercoaster Tycoon Touch opdrachten

Om een attractie, etc. te kunnen plaatsen moet je niet alleen de kaart bezitten. Ook kost het plaatsen van een attracties, winkel, etc. geld. Met de tickets kun je extra kaarten kopen of opdrachten die je niet kunt vervullen afkopen.

Rollercoaster Tycoon Touch is een freemium spel

Het spel is gratis te downloaden, maar is een echt freemium spel. Via in-app aankopen is het mogelijk om snel extra attracties te verzamelen. Ook kun je reclame kijken, in ruil daarvoor krijg je extra kaarten. Helaas dien je een hoop geld te hebben om snel een mooi park op te bouwen. Toch kun je het spel gratis spelen, alleen moet je veel geduld hebben. Zorg ervoor dat je regelmatig het geld van attracties, toegang en winkels int, zodat je sneller nieuwe content kunt plaatsen.

RollerCoaster Tycoon® Touch™
RollerCoaster Tycoon® Touch™Categorie: Games, Strategy, Simulation
Ontwikkelaar: Atari, Interactive
iPad & iPhone  4+  326 MB DOWNLOAD GRATIS

Wie graag spectaculaire achtbanen wilt bouwen komt in dit spel niet aan zijn trekken, hiervoor zijn de grafische aspecten te simpel. Daarom kun je beter (concurrent) Crazy Coaster Deluxe downloaden, hiermee kun je prachtige achtbanen bouwen in verschillende thema’s en in een driedimensionale wereld. Uiteraard kun je ook gewoon Rollercoaster Tycoon 3 downloaden voor iPhone en iPad (meer info)

Rollercoaster Tycoon Touch achtbaan bouwen

Van de makers van Rollercoaster Tycoon World

RCT Touch is geprogrammeerd door de makers van Rollercoaster Tycoon World. Het nieuwste pretpark spel van Atari voor de PC dat al enige tijd in 'beta-fase' is. In RCT Touch zie je ook een aantal elementen terug die afkomstig zijn van de world-editie. Denk hierbij aan de ingang, winkeltjes en attracties. De officiële release van RCT World is 16 november 2016. Concurrent Frontier brengt 17 november 2016 het nu al alom geprezen Planet Coaster uit. Kortom, pretparksimulaties zijn weer helemaal hot!

Lees ook: Verdien snel gratis coins, attracties en tickets in RollerCoaster Tycoon 4Reacties


  • Arjan Staal

    28 december 2016 om 23:03

    Sinds drie weken ben ik een pretpark aan het opbouwen. Net nu het ergens op begint te lijken is het hele spel ineens weg, teller staat op nul en ik kan weer helemaal opnieuw beginnen. Tussen de recensies in de app store lees ik veel reacties met dezelfde storing.

Een reactie toevoegen: