5 december 2011

iOS 5iMessage: Ontvangstbevestigingen in- of uitschakelen

Wanneer je via iMessage een bericht verstuurd dan verschijnt er standaard onder het bericht de melding 'Afgeleverd' op het moment dat de ontvanger het bericht ook daadwerkelijk heeft ontvangen.

De status 'Afgeleverd' hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het ontvangen bericht ook daadwerkelijk is gelezen door de ontvanger. Standaard zal iOS de melding 'Afgeleverd' weergeven, via de voorkeuren is het mogelijk om de afzender van een bericht een leesbevestiging terug te sturen. Op het moment dat het bericht daadwerkelijk is gelezen zal de status bij de verzender veranderen wijzigen van 'Afgeleverd' naar 'Gelezen'.

De optie kun je terugvinden in de instellingen op je iDevice:

Instellingen ▸ Berichten ▸ optie 'Stuur leesbewijzen'

Standaard staan de leesbevestigingen uit en dat kan heel erg handig zijn omdat het een hoop reacties als 'Waarom reageer je niet?' kan voorkomen.Reacties


 • Aygul

  5 december 2011 om 9:53

  Netjes, wist ik niet!

 • Rutger

  5 december 2011 om 11:02

  Er staat bij: anderen ontvangen berichten als u hun berichten hebt gelezen, als anderen mijn berichten hebben gelezen kun je volgens mij niet instellen of heb ik dat mis?

 • renze

  5 december 2011 om 15:07

  @rutger: nee, je hebt niets gemist. Het is aan de ontvanger van het bericht om te kiezen om wel of niet een bevestiging te sturen.

 • Luus

  7 december 2011 om 10:23

  Hi
  Vraagje? Ik kan op dit moment geen imess versturen via mijn mobiel. Er staat wachten op activering. Hoe kan ik deze nu activeren?
  Thanks

 • Luus

  7 december 2011 om 10:28

  Hi
  Vraagje? Ik kan op dit moment geen imess versturen via mijn mobiel. Er staat wachten op activering. Hoe kan ik deze nu activeren?
  Thanks

  Op mijn ipad werkt het wel en kan ik gewoon mijn apple id invullen, bij iphone niet.

 • Lisette

  5 februari 2012 om 12:12

  Mijn IMessage verzendt ineens niet meer, ik krijg het bericht:”niet afgeleverd”
  Kan het zijn dat een IPhone 3G niet compatibel is met een nieuwe 4??

  Alvast bedankt voor de info.
  Lisette

 • Haagen

  7 augustus 2015 om 13:01

  Wat kunnen de redenen zijn als een iMessage bericht die ik heb verstuurd mij geen ontvangstmelding geeft? Het is altijd bij dezelfde persoon

  Bedankt alvast!
  R

 • Shalina

  16 augustus 2015 om 14:30

  Als je door een persoon bent geblokkeerd, klopt het dat imessage alsnog de melding “afgeleverd” weergeeft bij het verzenden van een berichtje naar de desbetreffende persoon?

  Alvast bedankt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!