28 april 2012

iOS 55 snelle tips voor iOS 5

Wanneer je gebruik maakt van je iPhone, iPad of iPod touch en je krijgt een notificatie binnen, dan blijft deze gedurende enkele seconden actief op het scherm. Je kunt de melding onmiddellijk laten verdwijnen door kort met behulp van een swipe-beweging over de melding te 'vegen' hierdoor verdwijnt de melding en kun je verder gebruik maken van je iDevice zonder dat de melding wordt geopend.

Wanneer je om één of andere redenen telefoongesprekken uit de lijst 'Recent' wilt verwijderen in de telefoon applicatie van de iPhone, dan is dit mogelijk met behulp van een swipe-beweging over het telefoonnummer of naam van de gesprekspartner. Hierdoor wordt enkel het geselecteerde gesprek verwijderd. Ook is het mogelijk de gehele lijst te verwijderen, dit doe je via: Wijzig ▸ Wis ▸ Wis alle recente.

de recente telefoonlijst iOS

Een goed verborgen extra functie in iOS 5 op de iPad is de mogelijkheid om recente afgesloten tabbladen te heropenen. Tap op het ‘+’-symbool en houd deze ingedrukt, er verschijnt nu een nieuw venster. Dit venster geeft een overzicht van de onlangs afgesloten tabbladen. Tap op de naam van een website om deze opnieuw te openen in een tabblad.

Wanneer je een bericht wilt markeren als ongelezen of markeren met een vlag kun je meerdere e-mails selecteren en vervolgens de optie markeer toe te passen, dit vind je hier terug. Echter kun je ook een e-mail markeren vanuit de e-mail zelf. Open de e-mail en selecteer in het onderwerpveld rechts naast de datum de optie 'markeer' en selecteer vervolgens de optie 'Markeer' of 'Maak ongelezen'.

In safari op de iPad is het mogelijk om tabbladen opnieuw te rangschikken of te herschikken. Tap op het tabblad gedurende enkele momenten en beweeg je vinger naar links of rechts om het tabblad op een andere plaats te plaatsen in de balk.Reacties


 • Marco

  29 april 2012 om 20:11

  Het terughalen van gesloten tabbladen op de iPad werkt overigens niet als je de Privémodus hebt aanstaan. Dan blijft overzicht met gesloten tabbladen leeg.

 • Peter

  1 mei 2012 om 1:12

  Handige tips !

 • Ronald

  21 december 2016 om 17:48

  Ik heb enkele weken terug een telefoontje van iemand gekregen waarvan ik het nummer nu dringend nodig heb. Helaas gaat de geschiedenis in de map Recent van mijn iPhone 5S maar terug tot 4 november terwijl het gesprek twee weken eerder plaats heeft gevonden.

  Weet iemand hoe ik de gegevens van een specifieke datum weer terug zou kunnen halen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!