12 juni 2014

MavericksOS X: De indeling van het berichtencentrum beheren

berichtencentrumDankzij het berichtencentrum in OS X en iOS mis je geen enkele melding meer van afspraken, berichten of applicaties maar natuurlijk ook van je favoriete webpaginas waaronder appletips en wessalicious.

Wanneer je een notificatie, e-mail, iMessage bericht, enzovoorts niet opent komt deze terecht in het berichtencentrum. Vele vinden de standaard indeling soms erg onoverzichtelijk, gelukkig kun je deze aanpassen naar eigen wensen en behoeften, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Selecteer ‘Berichtgeving’
• Sleep de applicaties of diensten naar de gewenste positie.

berichtencentrum-instellingen

Daarnaast is het ook mogelijk het berichtencentrum te synchroniseren op basis van tijd. Selecteer hiervoor bij ‘Sorteer berichtencentrum’ de optie ‘op tijd’. Dankzij deze optie worden de notificatie gesynchroniseerd op tijd van binnenkomst.

Uiteraard kun je ook applicaties en diensten de toegang tot het bewaren van notificaties in het berichtencentrum ontzeggen. Dit doe je door de optie ‘In berichtencentrum’ uit te schakelen, op deze manier ontvang je wel de notificatie, maar wordt deze niet bewaard in het berichtencentrum.

Geupdate artikel

Meer over Berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!