28 april 2012

10.7Lion: Kopiëren vanuit Spotlight

Spotlight is ontzettend handig om snel een bepaald gegevens terug te kunnen vinden op de harddisk van je Mac. Direct nadat je de eerste letters hebt ingevoerd zullen er direct resultaten worden weergegeven.

Door een zoekresultaat uit het Spotlight venster te slepen kun je bestand direct naar je bureaublad slepen waardoor een kopie van het bestand zal worden gemaakt. Wanneer je het bestand echter in een andere map wilt plaatsen dan werkt dit vaak niet handig.

bestand slepen vanuit spotlight

Naast het slepen is het ook mogelijk om in het spotlight venster de reguliere toetscombinaties voor kopiëren en plakken te gebruiken. Activeer Spotlight met cmd⌘ + spatie en type een zoekopdracht.

Selecteer hierna met de pijltoetsen een zoekresultaat en gebruik cmd⌘ + C om deze op het klembord te plaatsen. Met behulp van cmd⌘ + V kun je deze op iedere gewenste lokatie plakken.

Deze methode werkt niet alleen met documenten en afbeeldingen maar bijvoorbeeld ook met e-mail berichten en iCal events.

Het vreemde van deze methode is echter wel dat hij niet kan worden gebruikt op het moment dat je Spotlight hebt geactiveerd met behulp van de muis.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!