28 november 2012

Snel zoeken op het web met behulp van Spotlight

Tegenwoordig is het heel eenvoudig informatie te verzamelen rond verschillende content met behulp van Google of een andere zoekmachine. Sinds Safari 6.0 heeft Apple de zoekbalk en de adresbalk samengevoegd zodat je nog sneller een zoekopdracht kunt uitvoeren.

Het is mogelijk om nog sneller een zoekopdracht uit te voeren vanaf je Mac zonder hiervoor eerst Safari te hoeven openen. Uiteraard kun je een 3rd party applicatie downloaden in de Mac App Store zoals 'Alfred', deze maakt het mogelijk met behulp van een toetscombinatie te zoeken op het web. Zo'n applicatie is niet nodig omdat deze functie ook al min of meer in OS X is ingebouwd.

Gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + spatie om Spotlight te openen, voer je zoek opdracht in en voer vervolgens de toetscombinatie cmd⌘ + B uit. Onmiddellijk wordt Safari geopend en je zoekopdracht uitgevoerd met behulp van Google.

Wanneer je de resultaten van een bepaalde zoekopdracht wilt bekijken op wikipedia kun je dit ook vanuit Spotlight bekijken. Voer de gewenste zoekopdracht in en voer de toetscombinatie cmd⌘ + K uit.

Meer tips over Spotlight kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: