1 februari 2017

Google Maps: Controleer live hoe druk het ergens is

google maps icon

Al jaren kun je de openingstijden van winkels, gebouwen, diensten, etc. bekijken in Google Maps. Sinds vorig jaar kun je ook de drukte bekijken van plaatsen de iOS applicatie van Google Maps. Aan de hand van grafieken wordt de drukte voor een locatie weergeven. Sinds de laatste update (4.27.0) van Google Maps kun je dit ook live controleren.

Ben je benieuwd hoe druk het is in een bepaalde supermarkt, restaurant, attractie of winkel? Dan kun je naast de bekende grafieken vanaf nu dit ook live controleren in Google Maps. Zo zie je in één oogopslag of het op dat moment ergens druk is. Google gebruikt hiervoor zijn eigen database die gebaseerd is op de locatiedeling van zijn gebruikers.

Live de drukte van een locatie controleren in Google Maps

• Open de Google Maps applicatie
• Zoek naar een bepaalde locatie
• Open de locatie (tik onderaan op de ‘kaart’)
• Scrol naar beneden

Live de drukte bekijken in Google Maps

Je ziet nu de openingstijden en overige informatie, daarnaast vind je bij ‘Populaire tijden’ een grafiek die de piekuren toont tijdens de opening. Bij deze optie (indien beschikbaar) vind je 'LIVE' terug met daar achter een indicatie van de drukte. Zo kun je kijken wanneer het te druk is om boodschappen te doen of om een attractie te bezoeken.

Het is een erg handige functie die zeker de moeite waard is om te bekijken. Voor deze functie worden de locatiegegevens van Google gebruikers gebruikt. Vooral bij Android toestellen staat dit standaard aan, ook iOS gebruikers kunnen hun locatie delen met Google. Dit kun je uitschakelen, hoe lees je in dit artikel terug hier op appletips.

Lees ook: Google Maps kaarten in iOS offline bewarenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: