23 december 2016

ScreencastiOS: Je veelbezochte locaties bekijken en verwijderen

Kaarten logo apple

Al vanaf iOS 7 is Apple druk bezig om een aantal extra slimme functies toe te voegen aan iOS. Hierdoor kan het besturingssysteem op basis van verzamelde informatie rekening houden met de gebruiker.

Zo worden bijvoorbeeld je favoriete applicaties op de achtergrond automatisch geupdate, meldingen in de berichten app gesynchroniseerd, pro-actieve Siri, en meer. Echter houdt iOS 'stiekem' nog iets bij, namelijk je meest bezochte fysieke locaties.

Wanneer je in het bezit bent van een iPhone 4s of hoger en een iPad 3 of hoger worden de locaties die je bezoekt opgeslagen. Op deze manier kan iOS je suggesties en informatie geven basis van deze locaties. Een voorbeeld is hiervan: hoe ver je van huis bent of het is 'zoveel minuten' rijden tot een bepaalde locatie.

Veelbezochte locaties bekijken en de geschiedenis verwijderen

Ben je benieuwd naar de locaties die iOS heeft opgeslagen dan kun je dit via onderstaande stappen raadplegen en bekijken.

• Open 'Instellingen'
• 'Navigeer naar 'Privacy'
• Selecteer de optie 'Locatievoorzieningen'
• Scroll naar beneden en tik op 'Systeem'
• Open hier 'Veelbezochte locaties'

Veelbezochte locaties in iOS uitschakelen

Via de optie 'Geschiedenis' kun je de door jou veelbezochte locaties bekijken. Tik op een locatie om deze in detail te bekijken, zo zie je ook hoeveel bezoeken er aan een bepaalde locatie zijn gekoppeld en wanneer. Via de optie 'Wis geschiedenis' kun je alle opgeslagen gegevens verwijderen.

Wanneer je dit gedrag wilt uitschakelen dan is dit mogelijk door de optie 'Veelbezochte locaties' uit te schakelen. Weet wel dat deze gegevens alleen worden opgeslagen op het toestel zelf en Apple deze niet kan raadplegen. Alles wordt versleuteld verwerkt.

Lees ook: Controleer je privacy, welke gegevens gebruikt een app


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Origineel artikel van 01/10/13, geupdate i.v.m. uitgebreidere optiesReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: