21 januari 2017

iOS 10iOS 10: Slim gebruikmaken van de nieuwe meldingen voor notificaties

berichtgeving iOS berichtencentrum

Het zal niemand ontgaan zijn dat vanaf iOS 10 de meldingen voor notificaties anders werken. De look is gewijzigd, maar ook de interactie.

Zo worden meldingen rijker weergegeven zodra je er met 3D Touch op drukt of naar links veegt om de optie 'Bekijk' te activeren. Meer info over de nieuwe meldingen in iOS 10 lees je hier terug. Nog steeds heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen stroken en permanente notificaties in iOS. Toch is er een verschil met voorgaande versies.

Permanente meldingen gebruiken iPhone en iPad

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Berichtgeving'
• Tik op een applicatie om de meldingsstijl te beheren

Onderaan deze pagina vind je verschillende weergaves terug. De eerste zorgt ervoor dat er geen notificaties verschijnen voor deze applicatie. De stroken zijn het meest bekendst en zorgen ervoor dat de notificatie kort in beeld verschijnt. De laatste optie is niet nieuw, maar wel vernieuwd.

permanente meldingen gebruiken in iOS 10

Wanneer je kiest voor de weergave 'Meldingen' blijft de notificatie in beeld. In voorgaande versies kwam deze melding dan midden in het beeld en moest je direct reageren op de melding. Nu blijft de melding gewoon bovenin in beeld en kun je de iPhone of iPad blijven gebruiken. Hierdoor kun je op een later moment reageren op de melding.

Zodra de melding in beeld staat kun je hierop reageren door te drukken met 3D Touch of de melding omlaag te vegen. Wil je de notificatie verbergen dan veeg je deze omhoog.

Lees ook: Betekenis en extra informatie raadplegen met de Zoek op-functieReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: