25 januari 2016

BasisiOS: Hoe sluit je een app volledig af op iPhone of iPad?

iOS alternatief logo

Iemand die net een iPhone, iPad of iPod Touch in handen krijgt moet alles nog leren. De meeste gestelde vraag die wij krijgen is: hoe sluit je een applicatie volledig af in iOS?

Voor de meeste iOS gebruikers is dit bekend en heel normaal, maar wat als je het niet weet? In onderstaande procedure leggen we uit hoe je applicaties (apps) volledig kunt afsluiten op je iPhone, iPad of iPod Touch.

• Druk tweemaal op de thuisknop (home button)
• De appkiezer wordt geopend (overzicht van alle apps)
• Veeg met één vinger omhoog over de app die je wilt afsluiten

Applicatie afsluiten op een iPhone en iPAd

De app wordt nu volledig afgesloten, herhaal dit voor alle apps die je wilt afsluiten. De appkiezer is een overzicht van alle applicatie die je op dat moment actief hebt. Dit is handig om snel te switchen tussen apps. Het afsluiten van een app doe je meestal met één vinger, het kan ook met meerdere (één vinger per app) echter is dit lastiger op een iPhone dan op een iPad.

Lees ook: Enkele iOS en OS X basistermen

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • Truus

    26 januari 2016 om 8:50

    Het zou handiger zijn als er een knop was, die alle openstaande apps afsluit.

  • Macboekje

    28 januari 2016 om 18:53

    Die suggestie van Truus ondersteun ik graag. Vooral als iemand anders mijn iPad heeft gebruikt voor bijv. spelletjes is het fijn in één keer alles op te kunnen ruimen.

Een reactie toevoegen: