Menu

7 augustus 2014

OS X: Datum- en tijdweergave in de menubalk aanpassen

os x algemeenHet is geen nieuws, maar via de menubalk in OS X kun je snel de tijd raadplegen. Daarnaast kun je er ook eventueel de datum en de dag van de week terugvinden.

Wanneer je menubalk zodanig is gevuld met verschillende applicaties kan het voorkomen dat je liever alleen de tijd wilt weergeven om plaats te besparen of je wilt juist graag de datum toevoegen. Volg onderstaande stappen om snel en eenvoudig de datum- en tijdweergave binnen OS X aan te passen en/of te verwijderen.

Klik hiervoor op de tijd in de menubalk en selecteer de optie ‘Open Datum en tijd’. Selecteer het tabblad ‘Klok’ en via datumopties kun je de opties ‘Toon dag van de week’ en ‘Toon datum’ uit of inschakelen.

datumwijzigen

Hierna kun je de tijd bekijken in de menubalk, wanneer je deze van plaats wilt veranderen dien je de cmd⌘-toets ingedrukt te houden en vervolgens kun je de tijd verplaatsen met behulp van een sleepbeweging. Wanneer je nog meer ruimte wilt besparen kun je ook de analoge klok activeren. Dit doe je door op de tijd te klikken en de optie ‘Toon analoge klok’ in te schakelen.

Mocht je wegens ruimte gebruik liever de datum verwijderen uit de menubalk, maar toch snel de datum willen raadplegen binnen OS X dan kun je er voor kiezen om de agenda applicatie te plaatsen in je Dock. Het app-icon van de Agenda toont namelijk altijd de datum van ‘vandaag’.

Wil je graag een clock in het Dock of je bureaublad? Check dan de applicate ‘Dock Clock’.

Dock Clock
Dock ClockCategorie: Utilities, Lifestyle
Ontwikkelaar: Raj Kumar Shaw
Mac OS X  4+  5 MB DOWNLOAD  € 1.99

Meer over Systeemvoorkeuren kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


  • Hans 21 december 2015 om 14:24

    Ik heb een iPad Air 2, kan ik hierop ook de datum in de balk waar de tijd staat weergegeven krijgen?

Een reactie toevoegen: