14 mei 2017

macOS SierraiOS 10 en macOS Sierra: Handige filteroptie gebruiken in Mail

mail icon iOS

In eerste instantie lijkt de Mail applicatie niet veel vernieuwing te krijgen in macOS Sierra en iOS 10, maar schijn bedriegt. Deze heeft namelijk een handige nieuwe functie gekregen in de vorm van een filteroptie.

Zowel in macOS Sierra als iOS 10 is het mogelijk om in Mail een filter te activeren. Dankzij deze optie kun je filteren in een postbus en bijvoorbeeld alleen ongelezen e-mailberichten weergeven of alleen de gemarkeerde. De optie beschikt over een aantal instelingen en zal wellicht in de toekomst worden uitgebreid.

Filter gebruiken in macOS Sierra Mail

Open de Mail applicatie en navigeer naar een postbus, bijvoorbeeld 'Inkomend'. Klik in het overzicht van alle e-mailberichten op de cirkel met drie horizontale strepen (zie pijl op onderstaande foto). Direct wordt de filter toegepast voor deze postbus.

handige filter in Mail voor iOS 10 en macOS Sierra

De filter kun je aanpassen door naast de knop te klikken op de blauwe tekst naast 'Gefilterd op'. Er opent een pop-up venster met daarin de verschillende filteropties. Zo kun je filteren op: ongelezen, gemarkeerd, bijlagen, e-mails van VIP’s, e-mails gericht aan jezelf of waarin je als CC werd vermeld. Het is mogelijk om één of meerdere filteropties te kiezen.

Filter gebruiken in iOS 10

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar een postbus, bijvoorbeeld 'Inkomend'
• Tik onderin op de cirkel met horizontale strepen (zie pijl op bovenstaande foto)

De filter kun je aanpassen door naast de knop te klikken op de blauwe tekst onder 'Gefilterd op'. Er opent een nieuw scherm met verschillende filteropties. Kies één of meerdere opties, deze kun je toepassen door op 'Gereed' te tikken.

Lees ook: Het universeel klembord gebruiken tussen iOS en macOS


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: