6 februari 2017

Mac: iCloud Drive benaderen in Time Machine

iCloud Drive logo

Wist je dat je iCloud Drive kunt benaderen in Time Machine. Dit wil zeggen dat het mogelijk is bestanden uit het verleden te raadplegen met behulp van Time Machine. Uiteraard moet je eerst Time Machine activeren.

Hiervoor heb je een externe harde schijf nodig die je kunt koppelen aan je Mac of via een draadloze variant zoals een Time Capsule. Open  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Time Machine. Schakel deze optie in en kies voor 'Selecteer schijf' en volg de instellingen.

Time Machine activeren voor iCloud Drive

Om terug te gaan in de tijd dien je Finder te openen en te navigeren naar iCloud Drive. Klik vervolgens in de menubalk op het Time Machine icoon (klokje met pijl) en selecteer de optie 'Activeer Time Machine'.

iCloud Drive activeren in Time Machine

Onmiddellijk gaat macOS (OS X) aan de slag en kun je via de pijl-toetsen naast het venster per dag terug gaan of kies een moment rechts in de tijdsbalk.

De bestanden van iCloud Drive in Time Machine kun je raadplegen in het verleden, echter kan dit pas vanaf het moment dat je OS X Yosemite 10.10.2 hebt geïnstalleerd en Time Machine actief is.

Ook bestanden herstellen via iCloud.com

Heb je geen Mac of Time Machine geactiveerd? Dan kun je ook bestanden herstellen via iCloud.com. Hoe dat precies werkt lees je hier terug.

Lees ook: Opslagruimte op je Mac vrijmakenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!