10 maart 2017

Mac: Finder tags in het Dock plaatsen en gebruiken

Finder icoon

Het Dock is letterlijk het centrum van een Mac, hierin kun je applicaties, snelkoppelingen en mappen plaatsen. Hierdoor kun je deze 'favorieten' altijd snel raadplegen. Een map of app plaatsen in het Dock gaat heel eenvoudig door het desbetreffende bestand te slepen naar de gewenste positie in het Dock.

Sinds OS X Mavericks beschikt Finder over een tag-functie. Dit wil zeggen dat je tags kunt koppelen aan bestanden, apps, mappen en documenten. Hierdoor heb je snel alle content van een bepaald onderwerp bij elkaar. Hoe dit precies doet lees je hier uitgebreid terug.

Finder tags plaatsen in het Dock

Wanneer je veel bestanden hebt gekoppeld aan tags is het misschien wel interessant om de tags een prominenter plekje te gegeven in macOS (OS X). Vanaf OS X Yosemite is het namelijk mogelijk om de tags te plaatsen in het Dock.

Finder tags in het Dock plaatsen op een Mac

Open hiervoor 'Finder' en navigeer in de navigatiekolom naar je tag. Klik op de tag die je wilt plaatsen in het Dock en houdt de klik vast. Sleep nu de tag naar de rechterkant (rechts van de scheidingslijn) van het Dock. Laat los op de gewenste plek, de tags zijn vanaf nu te benaderen uit het Dock. Door te klikken op de map of stapel worden alle gekoppelde bestanden en mappen getoond.

Lees ook: Mappen altijd bovenaan weergeven in FinderReacties


  • ruurd

    10 maart 2017 om 16:23

    Je kunt overigens precies hetzelfde doen met Smart folders. Ik denk eigenlijk dat een tag niks anders is dan een smartfolder die op tag zoekt.

Een reactie toevoegen: