11 maart 2017

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#20)

iOS alternatief logo

Alle ongelezen e-mailberichten bekijken

Wist je dat je snel al je ongelezen e-mailberichten kunt groeperen in de Mail applicatie? Dit is vooral handig wanneer je meerdere accounts hebt geactiveerd.

Open de Mail app en navigeer naar het overzicht van al je postbussen, tik bovenaan op 'Wijzig' en vink de optie 'Ongelezen' aan. Met de drie horizontale strepen kun je eventueel de positie van de postbus wijzigen. Bevestig door op 'Gereed' te tikken, daarna kun je de postbus gebruiken om al je ongelezen berichten te bekijken.

Alle ongelezen mail bekijken

Van wie is deze iPhone?

Wanneer je een iPhone vindt kun je met behulp van Siri achterhalen van wie de iPhone is. Uiteraard kan dit ook voor een iPad of iPod Touch, druk de thuisknop in en vraag Siri: Van wie is deze iPhone? Onmiddellijk krijg je een overzicht van de gegevens van de persoon. Uiteraard moet Siri zijn geactiveerd op het toestel om dit te kunnen toepassen.

Reachability (bereikbaarheid) gebruiken

Wie een iPhone met een groter scherm heeft (op dit moment de iPhone 6s (plus)). Wil je de iPhone bedienen met één hand dan kun je gebruikmaken van ‘Bereikbaarheid’ (reachability). Dit doe door met behulp van één vinger tweemaal kort achter elkaar op het Touch-ID (thuisknop) te tikken, de bereikbaarheid-functie wordt hierdoor geactiveerd. Let erop dat je tikt en niet drukt, anders activeer je de appkiezer. Bereikbaarheid kun je in- of uitschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Bereikbaarheid.

bereikbaarheid gebruiken op de iPhone 6+

Volumeknop gebruiken voor Foto's

Wist je dat je in plaats van de cameraknop in de camera app ook de volumeknop van je iDevice. Door een volumeknop in te drukken maak je onmiddellijk een foto. Naast de volumeknop van je iDevice kun je ook de volumeknop gebruiken van je aangesloten headset.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


 • Chris Laarman

  11 maart 2016 om 12:23

  “de drie horizontale strepen”: ook bekend als “het hamburger menu”. :-)

 • Wesley Fabry

  11 maart 2016 om 13:16

  Klopt, maar een beginner moet het ook snappen ;-)

 • sredlums

  11 maart 2016 om 18:20

  Nee sorry, dat klopt niet.
  De drie strepen zijn in dit geval geen (hamburger)menu, maar zogenaamde ‘drag handles’ die je vastpakt om ze te verslepen. Dat een hamburgermenu toevallig ook drie horizontale streepjes heeft verandert daar niets aan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!