28 juli 2017

iOS: Het automatisch verbinden met wifi-netwerk uitschakelen

instellingen ios logo 7 retina

Wie regelmatig gebruikmaakt van een openbaar wifi-netwerk kent ongetwijfeld het volgende probleem. Je iPhone en iPad verbinden automatisch met netwerken die je al eerder hebt gebruikt, tenminste als je de netwerkinstellingen niet hebt hersteld.

Dit is natuurlijk ontzettend handig, maar wanneer het netwerk niet altijd betrouwbaar of even snel is dan wil je misschien liever niet automatisch verbinden met het netwerk. Een mooi voorbeeld daarvan is het netwerk in de trein of een winkel, deze werken vaak voldoende, maar kunnen ook een trage verbinding hebben. In dat geval kun je beter het mobiele netwerk gebruiken, echter verbindt je iOS apparaat automatisch met het netwerk. Dat kun je gelukkig uitschakelen.

Automatisch verbinden met een wifi-netwerk uitschakelen

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Wifi'
• Verbind met het netwerk waarvan je dit wil beheren
• Tik op de i-knop naast het netwerk
• Schakel de optie 'Verbind automatisch' uit

automatisch verbinden met een netwerk uitschakelen

Je iPhone zal het netwerk wel herkennen zodra je in de buurt bent, maar zal je niet automatisch verbinden. Wanneer je gebruik wilt maken van het netwerk dien je handmatig het netwerk te kiezen via Instellingen ▸ Wifi. Dit kun je alleen instellen wanneer je daadwerkelijk een verbinding hebt met het netwerk, je kunt dus niet even thuis bij alle netwerken toepassen.

Met behulp van de optie 'Log automatisch in' kun je het inloggen bij een openbaar netwerk met gebruikersnaam en wachtwoord automatiseren. Dit inloggen vindt plaats op een aparte pagina nadat je bent verbonden bent met het netwerk. Deze optie is altijd ingeschakeld en zorgt ervoor dat iOS automatisch de gebruikersnaam en wachtwoord invult als dit mogelijk is. Wil je dit niet dan kun je dit ook via dezelfde methode als hierboven staat uitschakelen.

Lees ook: Meldingen voor verbinden met wifi uitschakelen







Reacties


  • Jeroen

    28 juli 2017 om 19:43

    Dit geldt alleen als je ooit verbonden bent geweest. Wanneer komt Apple nu eens met de mogelijkheid om netwerken te vergeten die je niet geconnect hebt??? Al die @:&&:€;&netwerken in de buurt van de buren. Met tot overmaat van ramp de KPN FON. Die altijd connect. 100% dekking maar verder niks. Geen autorisatie vraag of What so ever. Tot je gaat kijken waar je mee verbonden bent. En er dan achterkomt dat je wel verbinding hebt maar niks kunt. Gvd.

  • Wesley Fabry

    28 juli 2017 om 20:22

    @jeroen KPN fon heb je zelf ingesteld en kun je gewoon ongedaan maken door het profiel te verwijderen of het verbinden te beheren Via de kpn wifi/fon app.

  • Jeroen

    28 juli 2017 om 22:27

    Dat laatste klopt. Dat eerste niet. Maar wat ik eignelijk en met mij miljoenen, wil is nog niet geconnecte WiFi netwerken negeren. 😎

  • Jeroen

    29 juli 2017 om 10:29

    Daarbij waarom zou ik een KPN app installeren voor de internet aansluiting. Van de buren? Gewoon swipe toevoegen aan alle zichtbare wifi netwerken met een vergeet functie voor alle netwerken. Echt dit niet willen en Apple rechtpraten wat Apple krom is. Ik wil geen lijst met 25 WiFi netwerken thuis zien. Ongevraagd en zonder invloed op een WiFi van de buren komen. Zonder dat ik daarom gevraagd heb of access op heb. Het idee alleen al 😊

  • Ida

    5 augustus 2017 om 11:36

    Ik zit net met hetzelfde irritante probleem. Ben huizenoppas bij kennissen. Die hebben prima werkende wifi. Constant heb ik ineens ‘geen verbinding’ en dat is dan omdat ik ongevraagd ben verbonden met KPN Fon. Ik vink automatisch verbinden uit maar het blijft gebeuren en ik zie geen mogelijkheid KPN Fon uit de lijst met netwerken te flikkeren. Ook al die andere netwerken van boven- en onderburen hoef ik niet steeds te zien. Op m’n iPhone kan ik gewoon vergeet dit netwerk aanklikken, op m’n Macbook heb ik die optie nog niet kunnen vinden.

  • Wesley Fabry

    7 augustus 2017 om 9:27

    Toch verbindt de iPhone/mac alleen automatisch met netwerken waar je al eerder verbonden mee bent geweest, door het netwerk te vergeten of bovenstaande tip te volgen kun je dit deels voorkomen, ook voor KPN Fon. Daarnaast kun je ook vanaf nul beginnen door de nertwerkinstellingen te herstellen: https://www.appletips.nl/ipad-wi-fi-problemen-oplossen/

    Netwerken uit de lijst verwijderen kan niet, deze toont namelijk gewoon alle beschikbare netwerken in de buurt en moet je zelf een keuze maken. Nogmaals, deze verbindt alleen automatisch met bekende (eerder verbonden) netwerken. De eis om netwerken te verwijderen kan niet, het is slecht een overzicht van in de buurt. In de supermarkt krijg je ook alle frisdrank te zien, terwijl je alleen maar cola drinkt.

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!