Menu

9 september 2016

Wifi problemen oplossen op een iPhone of iPad

wifi netwerk icon

Het kan wel eens voorkomen dat je problemen ervaart met je wifi (draadloze) verbindingen. Het netwerk werkt niet goed, valt weg of in het ergste geval kun je helemaal geen verbinding tot stand brengen.

Dan is het raadzaam om de wifi problemen op te lossen met onderstaande tips, als eerste moet je de modem van je internet-verbinding even loskoppelen van het stroomnetwerk. Wacht enige momenten en sluit deze vervolgens weer aan. Herstart daarna je iPhone, iPad of iPod Toch dan eens geforceerd, klik hier hoe je dit moet doen.

Wifi problemen oplossen door netwerk te vergeten

Mocht bovenstaande niet helpen kun je het beste je netwerk vergeten en opnieuw verbinden, dit kan via:
• Ga naar ‘Instellingen’
• Kies voor ‘Wifi’
• Tik naast jouw wifi netwerk op de i-knop
• Selecteer op de nieuwe pagina ‘Vergeet dit netwerk’
• Bevestig door op ‘Vergeet te tikken’
• Herstart je iDevice en maak opnieuw verbinding met het netwerk

wifi problemen oplossen op een iPhone of iPad

iOS Netwerkinstellingen herstellen

Mocht bovenstaande oplossingen niet helpen dan kun je het beste de netwerkinstellingen herstellen op je iPhone, iPad of iPod Touch. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ tik hier op ‘Herstel netwerkinstellingen’ om de netwerkinstellingen te herstellen. Zodra dit voltooid is dien je opnieuw verbinding te maken met je wifi netwerk.

Wanneer tot overmaat van ramp bovenstaande niet helpen dan kun je het best je internet-provider benaderen. Misschien dat er zich problemen voordoen met jouw modem of internet instellingen van je provider.

Lees ook: Problemen met AirDrop oplossenReacties


 • Chris Laarman 9 september 2016 om 16:45

  Aanvulling:

  In de treinen van NS die voorzien zijn van wifi is het maken van de verbinding (alhans “het krijgen van een IP-adres”) doorgaans geen probleem. Ook het daaropvolgende “voor akkoord klikken” niet. Maar vervolgens blijkt die verbinding onwerkbaar traag (althans voor het doonemen van RSS-feeds).
  Dan helpt het ingeschakeld hebben van “Wi-Fi Assist” niet.

  Soms probeer ik het nog even (omdat NS bezig zou zijn met het vervangen van de access points door betere), maar meestal blijf ik in de trein uit mijn databundel trekken: dat gaat véél sneller. Dan lijkt het vaak te helpen, als ik wifi uitschakel (en de apps die “naar wifi keken” opnieuw te starten).

  Het bovenstaande werkt uiteraard niet voor apparaten zonder mobiel Internet…

 • Rui 3 oktober 2016 om 21:11

  Beste,

  Mijn vrouw heeft een nieuwe ipad mini2 als cadeau gekregen die niet anders dan problemen heeft met de wifi, alle “oplossingen” heb Ik al geprobeerd en de nieuwe IOS versie hek Ik ook geinstaleerd zonder een vaste oplossing.
  Graag wacht Ik voor een oplossing, alvast bedankt voor uw reactie

  Ps. Deze reactie heb Ik via een Samsung tablet geplaatst.

  Mvg
  Rui

 • Wesley Fabry 4 oktober 2016 om 8:38

  @rui wat voor problemen heb je dan precies? Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • Rui 4 oktober 2016 om 20:01

  @wesley, het verbinding met wifi wordt gemaakt maar naar ong 5 min gebruiken laad nieks meer op, bvb een website, facebok of pinterest, het geeft aan dat de pagina aan het laden is maar het zet niet door.
  IK zal alsnog vragen bij de genious, nog bedankt voor je reactie en advise…

Een reactie toevoegen: