Menu

22 november 2014

BasisDe meest voorkomende iOS problemen oplossen met een geforceerde herstart

iOS alternatief logo

Het is je vast al eens overkomen dat een applicatie niet naar behoren werkt, je camera het opeens begeeft, iOS crasht en je niets meer kunt uitvoeren op je iPhone, iPad of iPod Touch. Het is en blijft technologie die af en toe eens steken kan laten vallen. In de meeste gevallen is er niets aan de hand en zit iOS nog in een proces dat niet afgesloten kan worden.

Het enige wat helpt is je iPhone, iPad of iPod Touch geforceerd herstarten. Het klinkt misschien eng, maar dat is het alles behalve. Om een iDevice geforceerd te herstarten volstaat het om de aan/uit- en thuisknop tegelijkertijd in te drukken tot het Apple logo verschijnt.

geforceerd-herstarten

Dit proces kan soms enkele seconden duren en het is dus belangrijk dat je de knoppen tegelijk blijft indrukken tot het Apple logo verschijnt. Zo kan het voorvallen dat je soms nog 10 seconden deze knoppen aan het indrukken bent terwijl het scherm van je iDevice zwart is. Door deze geforceerde herstart worden alle processen volledig afgebroken en opnieuw opgestart, dit is de oplossing voor de meest voorkomende problemen.

Reageert je iPhone, iPad of iPod Touch opeens raar, traag, hangt deze vast of doet een applicatie het meer niet naar behoren, voer dan de geforceerde herstart uit en het probleem zal in de meeste gevallen opgelost zijn. Bovendien kun je niets verkeerd doen met deze handeling en is het altijd veilig te gebruiken.

De aan/uit-knop is sinds de iPhone 6 (plus) terug te vinden aan de zijkant van het toestel, bij andere iPhones, iPads en iPods vind je hem aan de bovenkant terug.

iPhone 7 (Plus) geforceerd herstarten

• Druk de aan/uitknop en volume min (onderste knop) tegelijkertijd in
• Blijf de knoppen indrukken tot het -logo verschijnt
• Laat de knoppen nu los
• Je iPhone wordt geforceerd herstart

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.
Gerelateerde tips:
Reacties


 • Frank 23 november 2014 om 9:42

  Dit helpt ook als je batterij ineens al bij bv. 20% er mee stopt. Dan is de batterij indicatie een beetje de weg kwijt. Ga dan als volgt te werk. Sluit de laadkabel aan en druk op de aan/uit en de home toetoets tot het logo verschijnt. Je zal zien dat je device geleden wordt, maar de laatste 20 % erg lang duurt. Dit is het calibratie proces waarbij de batterij calibratie plaats vind en de indicatie weer naar behoren functioneert.

 • Pettel 24 november 2014 om 17:18

  Sinds de laatste update -8.1- heb ik veel problemen met mijn persoonlijke hotspot. Het gaat om een iPhone 6 en een iPad mini / Retina. Meer mensen die dit kennen?

 • Guido Beysen 28 maart 2016 om 1:00

  Betreft linken die in Safari niet meer werken.
  Java uitzetten lost bvb niets op als je Facebook linken probeert aan te spreken.
  Geforceerd stoppen en geschiedenis wissen loste bij mij niets op.

 • Guido Beysen 28 maart 2016 om 1:04

  Net firefox geïnstalleerd, ook daar werken geen linken.

 • Marjon 28 maart 2016 om 9:44

  In Dolphin , browser werken de linkjes wel. Daar heb je niks aan voor gmail maar wel voor internet.

 • Jan 28 maart 2016 om 18:23

  In Firefox even langer vasthouden op de link dan opend een venster met keuzes, de keuze openen in een nieuw tabblad werkt wel.

 • Ingrid 29 maart 2016 om 22:29

  Blijkbaar zijn er dus problemen na de laatste update. Ik vind het erg irritant dat ik geen links in safari kan openen en geen links in mijn mail.
  Kan de vorige update niet gewoon weer terug geïnstalleerd worden???

 • Wesley Fabry 29 maart 2016 om 22:32

  Ingrid, meer info over de bug lees je hier: http://www.appletips.nl/ios-9-3-openen-van-links-in-safari-mail-en-andere-apps-lukt-niet/

  Downgraden kan, maar is geen garantie tot succes: http://www.appletips.nl/ios-9-3-downgraden-naar-ios-9-2-1/

 • Shirley 30 maart 2016 om 13:28

  Linken in email en Safari doen het beide niet meer. Geforceerde herstart en wissen van de geschiedenis loste niets op. Toch naar terug naar iOS 9.2.1

 • mireille 3 juni 2016 om 0:17

  Ik heb zo’n vervelende bug ! Mijn telefoon gaat regelmatig uit en start ineens opnieuw op, soms wel 20 x op een dag.
  Meestal als je 5 min op je telefoon zot te werken

 • Marleen 9 juni 2016 om 15:38

  Als ik naar mijn echtgenoot bel (eveneens een apple iphone) dan hoor ik hem wel maar hij mij niet. Ik versta hem zeer goed, maar hij kan mij niet horen. Behalve als hij de luidspreker aanzet.
  Kan dit worden opgelost ?

Een reactie toevoegen: