25 juni 2016

BasisProblemen oplossen door Mac geforceerd te herstarten

imac retina 5k mac

Het is natuurlijk niet fijn dat je problemen ervaart met je Mac of OS X, zo kan de alom bekende strandbal blijven draaien of een applicatie voortdurend crashen bij het uitvoeren van taken.

Het is goed om te weten dat deze problemen allerlei oorzaken kunnen hebben, toch is dit in de meeste gevallen te wijten aan processen die corrupt zijn geraakt in het werkgeheugen of cache. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig verhelpen met een geforceerde herstart van je Mac.

Een Mac geforceerd herstarten

Het geforceerd herstarten van een Mac is vrij eenvoudig. Druk de aan/uit-knop (powerknop) in en houdt deze ingedrukt tot het Apple logo verschijnt, dit duurt ongeveer 10 á 15 seconden. Daarna kun je de knop loslaten en wordt de Mac opnieuw en geforceerd opgestart.

een mac geforceerd herstarten

In de meeste gevallen is nu het probleem verholpen en kun je weer verder werken op je Mac. Mochten de problemen aanhouden dan kun je eventueel de schijfbevoegdheden herstellen, OS X opnieuw installeren zonder persoonlijke gegevens te verlezen of een herinstallatie van je Mac uitvoeren, klik hier voor meer info over deze oplossingen.

Is dit net iets te drastisch of heb je een specifiek probleem, dan kun je ook gewoon hulp vragen aan onze leden en experts van appletips Genius.

Lees ook: iPhone en iPad oplossen met een geforceerde herstart

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • erik

    6 juli 2016 om 14:38

    nogal “lomp” beter eerst een herstart met safe-boot uitvoeren lijkt me… (linker-shift tijdens opstart, daarna herstart)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!