25 juni 2016

Slack: Het communicatiemiddel van 2016 voor bedrijven

Slack logo

Communicatie is altijd belangrijk geweest, zowel privé als op de werkvloer. In een bedrijf gebeurt communiceren op verschillende locaties en middelen zoals tijdens een vergadering, koffieapparaat, via Mail, videoconferenties of berichten.

Toch kan het zijn dat de communicatie in een team stroef verloopt, mailing wordt niet direct opgevolgd en in een gesprek wordt niet voldoen genotuleerd. Als dit het geval is kun je Slack gebruiken als oplossing.

Slack is een moderne manier van professionele chat, de dienst koppelt alles samen wat Facebook Messenger, Skype en Dropbox los aanbieden.

Slack gebruiken in een bedrijf of organisatie

Slack biedt haar diensten aan in een chatroom, via deze weg kun je als team of bedrijf communiceren met elkaar. De vrijheid is optimaal, zo kun je meerdere groepen aanmaken met verschillende werknemers, maar ook privégesprekken kunnen worden gevoerd via deze dienst.

De kracht van deze dienst schuilt in het uitbreiden van de app met tal van extensies en apps, daarnaast maakt de dienst gebruik van bots, waardoor je als gebruiker opdrachten kan geven en laten uitvoeren of informatie kunt opvragen.

De belangrijkste extensies

/asana: Laat je teamleden weten welke stap er net is begonnen of is afgerond van een project
Tracky Time tracker: Houdt bij hoe lang je aan een project werkt
Github: Post onmiddellijk als er commits, pull requests en andere activiteiten zijn op een Github kannaal. Ook dit bestaat voor Bitbucket
/appear: Start een videoconferentie (enkel via Firefox, Opera of Google Chrome)
Dropbox: Genereer een dynamische link tussen de dienst en bestanden in Dropbox, ook dit is beschikbaar voor Google Drive
RSS: Door /feed te typen kan je nieuwsfeeds toevoegen om up-to-date te blijven. Voeg bijvoorbeeld appletips.nl/rss toe.
IFTTT: Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om informatie te tonen met behulp van IFTTT, hier vind je alle recepten.
Howdy: Een slimme bot om direct herhalende taken te laten uitvoeren.

slack-apps-banner

Slack downloaden en prijzen

Slack is gratis volledig uit te proberen, wel beschikt het gratis account over een aantal beperkingen. Vanaf $8 per maand kun je een premium abonnement afsluiten met meer en ongelimiteerde mogelijkheden. Meer informatie over de prijzen vind je hier terug.

De dienst bestaat uit een online platform en apps, hieronder kun je de app downloaden voor iPhone, iPad en Apple Watch. Ook kun je deze downloaden voor Windows, Mac, Android en meer. Ook is de dienst online te raadplegen via de dekstop-pagina. Maak je gebruik van Franz, dan kun je Slack ook hier aan toevoegen. Uitgebreide informatie over slack vind je hier terug.

Slack
SlackApple Watch app
Categorie: Business, Productivity
Ontwikkelaar: Slack Technologies, Inc.
iPad & iPhone  4+  122 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: If This Then That (IFTTT) wat kun je er mee en hoe werkt het?


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: