27 juni 2017

BETAPublieke beta iOS 11 en tvOS 11 installeren of verwijderen

iOS 11 beta en macOS beta

Sinds gisteren is het mogelijk om de publieke beta van iOS 11 en tvOS 11 te installeren op je iPhone, iPad, iPod Touch en Apple TV. De afgelopen tijd kon je via de speciale beta-pagina van Apple jezelf aanmelden voor de Apple beta’s.

Publieke beta's zijn stabieler dan de beta’s voor ontwikkelaars, dit omdat Apple sommige functies nog niet heeft geactiveerd of verbeterd zijn. Echter raden we aan de beta's alleen te installeren op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. In dit artikel wordt al snel duidelijk dat het terugdraaien van een beta erg complex is.

Aanmelden voor publieke beta’s van iOS, macOS of tvOS

Door in te loggen met je Apple ID op deze pagina is het mogelijk om je aan te melden voor de publieke beta’s. Klik hier voor meer informatie over het aanmelden van publieke beta’s.

Let op! Beta's kunnen traag zijn, bevatten vaak nog een groot aantal bugs en kunnen een negatief effect hebben op de batterijduur. Daarnaast is het mogelijk dat bepaalde apps problemen ondervinden. Een beta installeren is niet zonder risico's en kan resulteren in een volledige herinstallatie van je iPhone, iPad, iPod Touch of Mac!

Hoe publieke beta iOS 11 installeren

Als eerste raad Apple aan (en ook wij) een reservekopie van je iDevice met iOS 10 te maken via iTunes (niet via iCloud op je iDevice). Archiveer deze back-up zodat je deze altijd kunt gebruiken. Mocht iOS 11 beta je niet bevallen kun je altijd terug naar iOS 10, echter kun je alleen een iOS 10 reservekopie terugzetten en geen iOS 11 back-up. Hoe je een reservekopie moet archiveren in iTunes lees je hier terug op appletips.

Voer vervolgens onderstaande stappen uit op het iDevice waarop je iOS 11 wil installeren:
• Ga naar deze webpagina
• Tik bovenin op 'Sign in'
• Log in met je Apple ID
• Tik vervolgens bovenin op 'Enroll Your Devices'
• Kies voor de optie (tabblad) 'iOS'.

iOS 11 publieke beta installeren op iPhone of iPad

Download bij stap 2 het profiel, installeer deze. Zodra deze is geïnstalleerd op je iDevice kun je de beta installeren via een software-update. Die vind je terug via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update. Alle toekomstige beta-updates vind je ook hier terug.

Lees ook: Alle vragen over iOS 11 beantwoord in de appletips FAQ

iOS 11 publieke beta ongedaan maken

Dit kun je doen door je iPhone, iPad of iPod Touch te herstellen in iTunes via herstelmodus en hierna de gearchiveerde reservekopie terug te zetten op je iDevice. Om je iDevice te herstellen via herstelmodus dien je het apparaat volledig uit te schakelen. Druk de thuisknop (home button) in van je iDevice en sluit je iDevice aan op je Mac of PC met de USB-kabel terwijl je de thuisknop indrukt. Laat de thuisknop los wanneer je het iTunes logo ziet verschijnen op je iDevice, klik in iTunes op 'Herstel' in het pop-up venster. Heb je een iPhone 7 of nieuwer dan moet je deze procedure gebruiken om herstelmodus te activeren. Tijdens het herstelproces kun je de gearchiveerde reservekopie terugzetten, nogmaals dit kan alleen met een iOS 10 en geen iOS 11 reservekopie!

Publieke beta tvOS 11 installeren

• Ga naar deze webpagina
• Klik bovenin op ’Sign in'
• Log in met je Apple ID en meld je aan
• Open Instellingen op je Apple TV (herstart deze eventueel)

beta update tvOS 11

Zorg dat je bent ingelogd op je Apple TV met het Apple ID dat je hebt opgegeven voor het beta-programma. Ga nu naar Systeem ▸ Software-updates ▸ Ontvang publieke bèta-updates. Schakel deze optie in, onmiddellijk kun je de nieuwste testversie downloaden en installeren.

Publieke beta macOS installeren

De publieke beta voor macOS High Sierra is momenteel nog niet beschikbaar, deze komt later. Echter kun je wel de volgende voorbereidingen treffen. Als eerste raad Apple (en ook wij) je aan een reservekopie te maken van je belangrijkste bestanden en apps van je Mac. Wil je ooit de beta ongedaan maken dan moet je een Time Machine reservekopie hebben, deze moet je dus maken (klik hier).

Lees ook: Alle vragen over macOS High Sierra beantwoord in de appletips FAQ

• Ga naar deze webpagina
• Klik bovenin op ’Sign in'
• Log in met je Apple ID
• Meld je aan voor de beta

Afmelden voor publieke beta’s

Ben je teruggekeerd naar iOS 10 of macOS High Sierra dan kun je het beste je afmelden voor de publieke beta’s. Hoe je dit precies moet doen leggen we uit in dit artikel op appletips.

Let op: Alle beta's van Apple (ook de publieke) verlopen na een bepaalde tijd. Dit is meestal ± 10 dagen na de lancering van een nieuwe beta of de officiële versie. Zorg ervoor dat je de nieuwe update voor die tijd hebt geïnstalleerd anders volgt een volledige herstel van je apparaat.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: